De opvallende autocollectie van Lando Norris

De opvallende autocollectie van Lando Norris

door Cas Zeeman

Lando Norris geldt als één van de meest toonaangevende hedendaagse talenten in de Formule 1. De Brit met Belgische roots manifesteert zich steeds meer in de koningsklasse van de autosport, nu nog names McLaren, alhoewel steeds vaker wilde geruchten de ronde doen over een mogelijke overstap naar Red Bull Racing. Mocht het daadwerkelijk tot een overstap komen, dan hoeft hij in ieder geval geen nieuwe auto te kopen. Die heeft hij namelijk al genoeg.

1. McLaren 720S Spider

Voor een McLaren-coureur mag deze uiteraard niet ontbreken; de 720S Spider is absoluut het paradepaardje van de Britse sportautofabrikant. De vurige sportwagen accelereert in 2,9 seconden van de 0 naar de 100 kilometer per uur, met een maximum van zeker 341 kilometer per uur. Zo kan Lando in zijn vrije tijd ook nog even oefenen met de paardenkrachten waar hij dagelijks mee te maken heeft.

2. Rolls-Royce Wraith

Lando heeft tevens de beschikking over een Rolls-Royce Wraith. De naar verluidt krachtigste luxeauto van het Engelse merk levert 624 pk en scheurt in 0 naar 100 kilometer per uur in 4,6 seconden. Een nieuw model kent een prijs van rond de $ 350.000.

3. Lamborghini Aventador

Iets Italiaans kan óók bij een Brit niet ontbreken, en ditmaal wel in de vorm van een prachtige Lamborghini Aventador. Deze prachtige felblauwe bolide beschikt over een brullende V12, die 770 pk levert. De topsnelheid van dit apparaat ligt op 356 kilometer per uur.

4. Mercedes-Benz AMG GT

Daarnaast bezit Lando Norris een Mercedes-Benz AMG GT in zijn autocollectie. Een relatief schappelijk prijskaartje kent deze, uiteraard afhangend van welk model je kiest. Een tweedehandsje uit 2015 met 40.000 kilometer op de teller kost in Nederland bijvoorbeeld € 100.000.

5. Ferrari F8

In het extravagante segment beschikt de Brit ook nog over een Ferrari F8, welke een topsnelheid van 340 kilometer per uur haalt. Deze wordt door het exclusieve merk nieuw aangeboden vanaf ongeveer 300.000 euro.

Voor de dagelijkse boodschappen (of ritjes met meer dan één passagier) kan Lando een beroep doen op zijn Jaguar F-Type Roadster. Ook bezit de McLaren-coureur een Land Rover Defender en een Audi Q8.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk