Lammers: 'Dat is het belangrijkste verschil tussen Leclerc en Verstappen'

Lammers: 'Dat is het belangrijkste verschil tussen Leclerc en Verstappen'

door Cas Zeeman

Jan Lammers heeft in de Formule 1-podcast van de NOS stevige kritiek geuit op Charles Leclerc. De oud-coureur vindt dat de Monegaskische Ferrari-coureur significant teveel fouten maakt, waardoor hij de overwinning tijdens de GP van Las Vegas eigenhandig door het putje spoelde.

Max Verstappen en Charles Leclerc vechten in Las Vegas

De race van Leclerc in Las Vegas werd gekenmerkt door een incident met Max Verstappen in de eerste ronde, tevens in de eerste bocht. Max Verstappen zwenkte bij een poging de Monegask in te halen voor de eerste positie uit, waardoor hij Leclerc van de baan afdwong. Verstappen stond daarna op de eerste plek en gaf deze niet terug aan Leclerc, iets wat vaak wel gebruikelijk was. Verstappen kreeg dan ook een tijdstraf van vijf seconden. Desondanks wist hij, na ook nog een touché met George Russell, zijn achttiende overwinning van het seizoen te bewerkstelligen.

Volgens Lammers was dat incident 'een ingecalculeerd risico' van de drievoudig wereldkampioen. De Zandvoorter beweert dat de positie op de baan voor Verstappen belangrijker is, en dat hij met een vijf-seconden straf op kop makkelijk zou kunnen weglopen. Iets wat uiteindelijk ook gebeurde.

'Dat is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc'

Volgens de sportief directeur van de GP Zandvoort is die risicobepaling het belangrijkste verschil tussen de twee coureurs: "Naderhand in de wedstrijd zag je Leclerc ook nog wat foutjes maken. Daar zit dan toch het verschil. Als Leclerc zonder foutjes zou rijden dan kon hij strijden met Max voor de overwinning in Las Vegas. Als Verstappen in de Ferrari zat, had hij alsnog gewonnen."

''Dit accentueert toch weer hoe goed Max iedere keer weer is met zijn output. Hij presteert nu weer onder hele andere omstandigheden, maar toch staat hij er weer. Dit is weer een bevestiging van hoe bijzonder hij is'', aldus de oud Formule 1-coureur in de podcast.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk