Verstappen en Leclerc lachen samen om bocht één-incident GP Las Vegas

Verstappen en Leclerc lachen samen om bocht één-incident GP Las Vegas

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Ferrari-coureur Charles Leclerc, waren tijdens de post race interviews relaxed als het ging om hun incident in bocht één tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Er werd volop gelachen, waarbij de Nederlander zelfs nog een specifieke herinnering naar boven haalt van hun karttijd samen.

Het gaat allemaal om de Grand Prix van Las Vegas, waar Verstappen en Leclerc elkaar tegenkwamen in bocht één na de start van de race. Leclerc was de man die de race vanaf pole position mocht vertrekken, met Verstappen naast hem op plek twee. Ondanks dat de Nederlander op de vuile kant van de grid stond, was hij beter weg dan Leclerc. De twee kwamen daardoor naast elkaar op bocht één af. Een gebrek aan grip zorgde er echter voor dat beide mannen doorschoten, en daardoor samen naast de baan terechtkwamen. Dit ging gelukkig allemaal zonder contact.

Stewards niet blij met actie Verstappen 

Dit is echter niet hoe de stewards er over dachten. De wedstrijdleiding was duidelijk van mening dat Verstappen Leclerc buiten de baan drukte, en daarbij werd de drievoudig wereldkampioen als schuldige aangewezen. Verstappen kreeg als gevolg een tijdstraf van vijf seconde, die hij vervolgens moest inlossen bij zijn enige pitstop van de race. Dit hield de drievoudig wereldkampioen echter niet tegen. Na een ijzersterke stint op de harde band, won de Nederlander alsnog de race. Leclerc werd uiteindelijk tweede na een inhaalactie in de laatste ronde op Sergio Perez, die daardoor uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde plaats.

Verstappen en Leclerc kijken lachend terug op GP Las Vegas 

Na afloop van de race, zaten de twee naast elkaar op de bank van de interviewruimte. Tijdens het bespreken van het ‘bocht één-incident’, was er sprake van wederzijds respect en humor. In het filmpje hieronder is te zien hoe het er aan toe ging.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk