Lammers voorspelt lastig debuutjaar De Vries: 'AlphaTauri langzaamste F1-team'

Lammers voorspelt lastig debuutjaar De Vries: 'AlphaTauri langzaamste F1-team'

door Matthijs Bos

Het eerste seizoen als Formule 1-coureur is officieel begonnen voor Nyck de Vries, Nyck hoopt te presteren voor zijn nieuwe werkgever AlphaTauri. Maar Nederlandse GP-baas Jan Lammers heeft daar zo zijn twijfels over. Hij denkt dat het materiaal van AlphaTauri niet goed genoeg is om succes te behalen.

AlphaTauri oogt betrouwbaar. Of toch niet?

Tijdens de wintertests maakte AlphaTauri een prima indruk. De AT04 oogde betrouwbaar. Maar Jan Lammers vond dat echter totaal niet. “AlphaTauri zal hard moeten werken”. Lammers is zelfs zo onder de indruk dat hij verwacht dat het team van De Vries hekkensluiter wordt in het klassement. Een van de redenen voor een eventueel slecht seizoen zou het potentiële verkoop kunnen zijn van AlphaTauri. Er kwamen geruchten naar buiten dat het verkopen van het team een optie was. Het zou namelijk te duur zijn voor Red Bull.

“Ik vind het jammer voor Nyck dat dit net zo voor het seizoen gebeurt, wanneer je eigenlijk gewoon je maximale focus nodig hebt. Zoals het team en al die teamleden: die moeten gefocust zijn op het resultaat en noem maar op. Of het nou de familie is van alle werknemers bij AlphaTauri, of de media, of vrienden en vriendinnen van Niek en consorten: iedereen die heeft het daar dan toch eventjes over. Kijk ook weer naar mij. Eigenlijk vind ik het vervelend dat ik het erover heb, maar je kunt er niet omheen”

Jan Lammers aan Motorsport.com

Lammers zegt dat het allemaal afleiding is in aanloop naar het seizoen, “vooral als je in je maximale focus moet zijn voor het seizoen”. Vooral voor De Vries zou het pijnlijk zijn. Heeft hij eindelijk zijn plekje gevonden, mag hij al vertrekken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk