Lando Norris wijst bepalend moment aan voor nieuwe MCL38

Lando Norris wijst bepalend moment aan voor nieuwe MCL38

door Ayla Huiberts

Vorige maand onthulde McLaren al de nieuwe livery voor 2024. Op deze woensdag is de MCL38 volledig getoond in Silverstone en het team is klaar voor de shakedown. Ondanks het enthousiasme over de nieuwe auto, is het nog afwachten of deze competitief genoeg is om overwinningen te pakken of zelfs meer. Lando Norris spreekt alvast zijn eerste verwachtingen uit in reactie op de lancering.

Reactie CEO Zak Brown op MCL38-onthulling

De CEO van McLaren Racing, Zak Brown, is enthousiast om de MCL38 voor het eerst op de baan te zien. Er is hard gewerkt aan de nieuwe bolide en het team komt vandaag samen voor de shakedown.

Brown verlangt om het team weer te zien racen, maar er zal nog wel veel gedaan moeten worden om resultaten te boeken. De Papaja’s eindigde op nummer vier in de constructeurs en het doel is om voort te bouwen op het momentum van 2023.

Teambaas Andrea Stella voegt toe dat McLaren een goede basis heeft gelegd voot het aankomende seizoen. Qua infrastructuur en de juiste mensen zit het in ieder geval goed, maar de ontwikkeling van de auto is nog niet afgerond.

“Er zijn een aantal vernieuwingen aan de auto, maar niet alle gebieden die we willen aanpakken, zijn afgerond voor onze launch-spec auto. Die gebieden worden nu de focus van onze seizoensontwikkeling, die al aan de gang is.”

Andrea Stella over de MCL38

Het team van McLaren heeft dus nog veel werk voor de boeg voordat de eerste race plaatsvindt. In Bahrein wordt de MCL38 officieel getest.

MCL38 zal zich moeten bewijzen in Bahrein

Lando Norris, coureur van McLaren, vindt het fantastisch dat hij weer achter het stuur mag zitten. De Brit is enthousiast over de livery en hij is klaar voor de pre-season test. Ondanks dat hij vertrouwen heeft in het team, is het nog niet zeker hoe de auto zal presteren.

“De echte test van onze vooruitgang komt wanneer we de op de proef stellen tijdens het testen, voorafgaand aan de kwalificatie en de race voor de Grand Prix van Bahrein”, aldus Norris.

De 24-jarige Norris en zijn team zijn druk bezig geweest met de simulator en zijn voorbereid voor Bahrein. Ook zijn teamgenoot, Oscar Piastri, is enorm gedreven en kijkt uit om te rijden in de MCL38. Komend seizoen rijdt hij zijn tweede jaar voor McLaren. Hij is dankbaar voor het harde werk van het team en kijkt uit naar de aankomende weken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk