Lando Norris: 'Enkel hun respect doet er voor mij toe'

Lando Norris: 'Enkel hun respect doet er voor mij toe'

door Michael Janiec

Lando Norris, die na 109 Formule 1-races eindelijk zijn overwinningsdroogte doorbrak bij de Grand Prix van Miami, sprak over het immense respect dat hij heeft voor zijn collega-coureurs.

"Er is altijd één ding dat ik probeer te behouden", zei Norris bij de persconferentie na de Miami GP. "Respect voor de mensen tegen wie ik race. Van Lewis [Hamilton] tot Fernando [Alonso], Max [Verstappen], Charles [Leclerc], Carlos [Sainz], telkens als ze naar mij toekomen of goede woorden voor me hebben, waardeer ik dat enorm. Want van deze mensen betekent het iets. Zij zijn de mensen die weten wat er nodig is."

Norris benadrukte daarbij de waarde van zulke erkenning, komend van mensen die de immense vereiste inspanning begrijpen om de top van de autosport te bereiken.

Norris reageert op twijfelaars na overtuigende overwinning

Norris ging ook in op de online meme die refereerde aan zijn reeks zonder overwinningen, "Lando No-wins". Hetgeen waarop de F1-coureur overigens intussen een gevat antwoord klaar heeft.

Hoewel de McLaren-coureur de aanwezigheid van de twijfelaars erkent, kanaliseert hij liever die negativiteit in motivatie: "Natuurlijk, de mensen die het dichtst bij me staan... dat zijn de mensen wiens woorden je altijd als iets betekenisvollers ziet. Maar ja, als mensen in bepaalde situaties aan je twijfelen, ja dan wil je hun ongelijk bewijzen. Ze denken dat ze weten waar ze het over hebben en als je bewijst dat dat niet zo is, dan is dat mooi om te doen."

Norris concludeerde door te zeggen dat hij zich concentreert op zijn werk en zijn capaciteiten laten zien, in plaats van online gekibbel.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk