McLaren-teambaas blijft realistisch na winst in Miami: 'Red Bull had off-day'

McLaren-teambaas blijft realistisch na winst in Miami: 'Red Bull had off-day'

door Jarlo

Andrea Stella was logischerwijs door het dollen heen na de overwinning van Lando Norris in Miami. Het team van McLaren won hun eerste race van 2024, dit na het brengen van een grote update. Of de verbeterde prestaties van McLaren een voorbode is voor toekomstige overwinningen? Dat durft de McLaren-teambaas nog niet te zeggen.

Lando Norris heeft afgelopen weekend tegen alle verwachtingen in de Grand Prix van Miami gewonnen. Op het Miami International Autodrome was de Brit na 57 rondjes de allerbeste. De overwinning van Norris was uiteraard onverwachts, maar kwam niet geheel uit de lucht vallen. Zo was McLaren heel het weekend al snel. Daarnaast heeft Max Verstappen met Red Bull Racing geen enkele sessie echt kunnen domineren in Miami.

Stella: 'Red Bull wist niet alles uit de auto te halen'

De gebrachte update van McLaren heeft overduidelijk goed gewerkt. Zo had de Britse renstal in Miami weer snelheid dan Red Bull Racing, vooral in het laatste gedeelte van de race. Of we nu kunnen verwachten dat McLaren elke raceweekend voor een overwinning zal strijden? Daar is Stella nog lang niet zeker van. Dat liet de teambaas na afloop in Miami weten in gesprek met diverse media.

"Tijdens de GP van Miami was Red Bull niet in haar beste vorm. Dus als mensen zeggen, de snelheid die jullie vandaag hadden is een voorbode voor de toekomst, durf ik dat nog niet met zekerheid te zeggen. Bijvoorbeeld in Japan, daar stonden we ruim zes tienden achter Red Bull en ook in China was het gat een aantal tienden. Het is dus realistisch om te stellen dat we op sportief vlak vooruit zijn gegaan, maar we zijn er nog niet. Ook voornamelijk omdat Red Bull niet alles uit haar auto wist te halen afgelopen weekend."

Andrea Stella - McLaren-teambaas

'Waren over heel de ronde competitief'

Vervolgens blikte Stella terug op het raceweekend in Miami. De Italiaan keek vol bewondering toe hoe McLaren over heel de ronde dominant was: "We weten hoeveel we vooruit zijn gegaan en dat het een goede stap voorwaarts is. We waren erg competitief in een sector met zowel een lang recht stuk als een aantal langzame bochten."

Wat er volgens Stella nog nodig zal zijn om het gevecht met Red Bull aan te gaan? Dat is voor de teambaas glashelder: "Willen we het gevecht consequent aangaan met Red Bull, hebben we in mijn ogen nog zo'n update nodig zoals dit weekend," aldus Stella.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk