Lando Norris in zevende hemel over Oscar Piastri: ‘Haalt beste in mij naar boven’

Lando Norris in zevende hemel over Oscar Piastri: ‘Haalt beste in mij naar boven’

door Ayla Huiberts

Sinds 2023 vormt Lando Norris met Oscar Piastri een duo bij het team van McLaren. De twee kunnen goed met elkaar opschieten en de Grand Prix van Australië was het perfecte bewijs van hun goede dynamiek en samenwerking. Norris is blij met zijn teamgenoot en kijkt uit naar nog meer races met de Australiër.

Het voorgaande seizoen startte enigszins stroef met een auto die niet het vermogen had om races te winnen. Toch lukte het team van McLaren om later in 2023 een comeback te maken en beide coureurs stonden meerdere malen op het podium.

'Van een goede teamgenoot kan je leren'

De afgelopen Grand Prix op het Albert Park Circuit werden er veel punten binnen gesleept. Norris werd derde achter de Ferrari's, terwijl zijn jongere teamgenoot als vierde over de streep kwam.

Deze derde plek heeft Norris deels te danken aan Piastri, de 22-jarige kreeg de opdracht om in zijn thuisrace plaats te maken voor de Brit.

Het McLaren-duo wordt dan ook momenteel beschouwd als één van de beste coureurscombinaties in F1. Norris heeft daar niet veel op aan te merken en geeft aan dat zijn teamgenoot hem een betere coureurs maakt.

“Sinds de eerste test die we vorig jaar voorafgaand aan het seizoen hebben gedaan, heb ik gezegd dat hij op het juiste tempo zit. En ook al komen onze opmerkingen over de afstellingen zo ongeveer altijd overeen en zijn ze 99 procent hetzelfde, hij rijdt nog steeds op een iets andere manier.”

Lando Norris - McLaren-coureur

Dat Piastri zijn eigen rijstijl heeft is voor de Brit geen dealbreaker, zolang men van elkaar kan profiteren. De 24-jarige coureur vindt het belangrijk dat zijn teamgenoot hem ‘pusht’ en dat hij van de ander kan leren: “Vorig jaar zag hij (Piastri) er op zijn gemak uit, maar nu voelt hij zich waarschijnlijk nog comfortabeler. Hij doet het sterk en dat deed hij al sinds dag één vorig jaar, dus ik verwacht niets anders. Hij gaat mij pushen, ik ga hem pushen en ik kijk uit naar onze strijd samen.”

Hoge verwachtingen voor Japan

De volgende Grand Prix zal plaatsvinden in Japan op het Suzuka Circuit. De Papaya’s wisten in 2023 beiden een podiumplek te bemachtigen achter racewinnaar Max Verstappen en scoorden maximale punten voor het team.

Dit jaar wil Norris de concurrenten uitdagen om weer een dubbel podium binnen te halen en hij kijkt ernaar uit om te racen in Japan: “Ik denk dat we nog steeds een goed weekend kunnen hebben. We kunnen er nog steeds naar uitkijken. En ik zou het graag willen zeggen dat als we weer twee auto’s op het podium kunnen krijgen, het een prachtig weekend zou zijn. Maar ik denk dat we dit jaar twee auto’s meer hebben waar we het op dit soort circuits tegen moeten opnemen, niet alleen tegen Max.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk