Leclerc door stof voor duizenden Mexicaanse fans: ‘Onbedoeld!’

Leclerc door stof voor duizenden Mexicaanse fans: ‘Onbedoeld!’

door Michael Janiec

Charles Leclerc trok uitgebreid het boetekleed aan na het scoren van een P3 bij de Mexicaanse GP. De Ferrari-coureur kegelde in de openingsronde Sergio Perez eruit en betuigde spijt vlak na de race, maar benadrukte óók dat er geen sprake was van opzet.

Leclerc reageert op incident met Perez na P3 in Mexico

Nul punten voor de thuisheld die duizenden Mexicanen kwamen aanmoedigen op het circuit in Mexico City. Die aanmoedigingen waren na een ronde dus zo goed als zinloos.

Na een superstart wilde Red Bull-coureur Perez samen met Max Verstappen voorbij aan Leclerc. Maar waar de Nederlander aan de binnenkant zat van de eerste bocht, kwam Perez juist buitenom aanzetten. Met als gevolg dat de ondersturende SF-23 van de Monegask de RB19 aantikte.

Door de centrifugerende kracht van de wielen die elkaar raakten, werd de achterkant van de RB-bolide een meter de lucht ingeworpen. De monteurs poogden Perez nog terug het asfalt op te krijgen bij een daaropvolgend direct bezoek aan de pits, maar de schade was te groot.

Van een oorverdovend fluitconcert geen sprake, zodra Leclerc aan het woord is bij de interviews na de race. Maar het ongenoegen is hoorbaar. En daar is de Ferrari-coureur niet ongevoelig voor, zoals de onderstaande reactie bewijst.

“Veel boegeroep... Ik kon nergens heen, ik zat ertussen. Ik raakte jammer genoeg Checo, maar het was niet anders. Natuurlijk ben ik teleurgesteld om de race van Checo zo te eindigen, maar dat was niet mijn bedoeling en ik kon nergens anders heen.”

Charles Leclerc na GP Mexico

Op de vraag waarom bandenmanagement nog steeds een uitdaging blijft, antwoordt hij tenslotte als volgt: “Ja, we hadden moeite met de hards na de restart. Lewis had dan minder op de mediums, ze konden de bandenslijtage beter managen, dus goed werk van ze”, aldus Leclerc.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk