Leclerc krijgt gridstraf van tien plekken voor GP Saoedi-Arabië

Leclerc krijgt gridstraf van tien plekken voor GP Saoedi-Arabië

door Matthijs Bos

Charles Leclerc krijgt een gridstraf van maar liefst tien plekken voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië van aankomend weekend. Na dat hij uitviel in Bahrein werd een tweede control unit afgeschreven, wat dus niet mag. Leclerc MOET nu dus een derde gebruiken voor de GP in Jeddah.

Charles Leclerc moet nu al straf incasseren

De betrouwbaarheid van de SF23 werd goed getest bij de eerste race van het jaar, de GP van Bahrein, Leclerc moest voorafgaand aan de race al een control unit vervangen. Tijdens de race gaf de tweede control unit het ook op, waardoor er dus niet gefinisht werd.

Als coureur mag je maar twee control units gebruiken in een heel seizoen, Leclerc heeft er dus nu al 2 gebruikt, en moet dus nog voor de tweede race al een flinke straf incasseren. Of het probleem al is opgelost is nog maar de vraag. Fred Vasseur, Ferrari-teambaas, hoopt van wel.

"Op zondag hadden we twee verschillende problemen. De eerste was op zondagochtend. Bij de ‘fire up’ en de tweede was tijdens de race. Helaas ging het in beide gevallen om de control unit. Het is iets dat we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Ik hoop dat we het nu onder controle hebben, maar we moeten dit heel goed analyseren. Helaas moeten we nu een penalty incasseren voor Jeddah"

Fred Vasseur 

Voor Leclerc is dit niet de eerste 'klap in het gezicht' bij Ferrari. Vorig jaar moest de Monegask vaak zijn positie weggeven vanwege strategische of technische problemen, dat terwijl Ferrari erg sterk oogde. Toch staat Leclerc positief in zijn schoenen ondanks deze vroege tegenslag.

"Charles was bij ons tijdens de bandentest op dinsdag op dinsdag en was op woensdagochtend in de fabriek, We hadden een toespraak voor de medewerkers waar we allemaal op het podium kwamen. Het is duidelijk dat Charles gemotiveerd is. We hebben nog maar één race van de 23 gehad. Hij zal het team pushen om het beste eruit te halen. De penalty is niet goed nieuws, maar niet het einde van het seizoen."

Fred Vasseur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk