Frederic Vasseur

screen shot 02 02 23 at 0159 pm

Beeldcredits Ferrari.com

Na jaren gewerkt te hebben voor Sauber heeft Frédéric Vasseur het stokje over genomen van Mattia Binotto bij het team van Ferrari. De tifosi legden de lat hoog en de teambaas moest zichzelf bewijzen aan de Scuderia. In 2023 heeft hij zeker laten zien wat hij in petto heeft, want zijn coureurs stonden meerdere malen op het podium en Carlos Sainz won dat jaar als enige niet-Red Bull-coureur, een race.

Biografie

De Franse ingenieur werd geboren in mei 1968. Voordat hij aan de slag ging in de motorsport, studeerde Vasseur luchtvaartkunde en techniek aan ESTACA.

Vasseur richtte uiteindelijk zijn eigen team op in 1996. In samenwerking met Renault reed het ASM-team in het Franse Formule 3. ASM kende coureurs als Lewis Hamilton en Romain Grosjean.

Ook boekte hij succes met Hamilton in de GP2 Series. De Fransman werkte met Nicholas Todt en transformeerde het ART Grand Prix-team tot kampioen. 

Na ook zijn stempel te hebben gedrukt op Formule E maakte Vasseur zijn debuut in de Formule 1. In 2016 werd hij teambaas van Renault, maar dit was van korte duur. Na zijn eerste jaar vertrok hij naar Sauber. Hier werd hij aangewezen als CEO en teambaas. De 55-jarige bleef, nadat het team veranderde naar Alfa Romeo Racing en bracht het team naar het middenveld.

Eind 2022 werd bekend gemaakt dat de Fransman, Mattia Binotto zou overnemen bij Scuderia Ferrari.

Privé

Er is niet veel bekend over het persoonlijke leven van Fred Vasseur. Wel is hij al jaren getrouwd met Mauri Laure en samen hebben ze vier kinderen.

Lees hier meer over Frédéric Vasseur

Dit vind je misschien ook leuk