Charles Leclerc kritisch ondanks pole position in Las Vegas

Charles Leclerc kritisch ondanks pole position in Las Vegas

door Michael Janiec

Ferrari-coureur Charles Leclerc veroverde poleposition voor de Grand Prix van Las Vegas, goed voor zijn 23e pole in de Formule 1. De euforie van deze prestatie werd echter getemperd door Leclerc's zelfkritische oordeel dat hij ‘het niet goed genoeg had gedaan’ in de kwalificatiesessie.

De climax in Q3 piekte op een ietwat ingetogen manier, toen zijn teamgenoot Carlos Sainz er niet in slaagde om hem te overtreffen, was Leclerc's poleposition zo goed als zeker. Ook, omdat Max Verstappen van Red Bull zijn laatste vliegende ronde liet schieten.

Ondanks de anticlimax noteerde Leclerc een pole tijd van 1 minuut 32,726 seconden, een tijd waarmee hij Sainz met 0,044 seconden voorbleef.

Sainz start echter vanaf de twaalfde plaats, vanwege een gridstraf van tien plaatsen voor het vervangen van de batterij na opgelopen schade in VT1.

Charles Leclerc zelfkritisch na pole position in Las Vegas

Ondanks zijn prestatie is Leclerc ontevreden over het resultaat, met name in Q3. Hij benadrukt dat er nog verbeteringen onbenut bleven. Leclerc's ronde in Q2 was slechts 0,05 seconde langzamer dan zijn run in Q3, wat zijn gemiste kans op een substantiëlere verbetering benadrukt.

"Het is natuurlijk een ongelooflijk evenement en het is geweldig om morgen vanaf pole te mogen starten. Toch ben ik een beetje teleurgesteld over mijn ronden in Q3. Ik deed het niet goed genoeg, maar het was genoeg voor P1. Meer hebben we dus niet nodig."

Charles Leclerc na kwalificatie GP Las Vegas

Vooruitkijkend naar de race ziet Leclerc in dat het team in het verleden moeite had met een hele raceafstand in vergelijking met de snelheid van één ronde: "Nu ligt de volledige focus op morgen om te proberen alles op alles te zetten in de race. Normaal gesproken missen we daar de meeste prestaties, dus ik hoop dat we alles bij elkaar kunnen brengen en hier kunnen winnen."

Leclerc zal de voorste rij delen met Max Verstappen. De Nederlander koos eieren voor zijn geld in Q3 en houdt hoop dat zijn racepace juist wel meewerkt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk