Sainz reageert met gemixte gevoelens op openingsdag in Las Vegas

Sainz reageert met gemixte gevoelens op openingsdag in Las Vegas

door Jarlo

Ferrari-coureur Carlos Sainz, heeft onlangs gereageerd op een bewogen openingsdag in Las Vegas. De Spanjaard begon de dag als slachtoffer van een losgeraakte putdeksel, maar eindigde de dag met een bloedsnelle Ferrari-auto.

De donderdag in Las Vegas was een dag vol met gemixte gevoelens voor Sainz. De eerste vrije training was nog geen acht minuten bezig, toen de Spanjaard het slachtoffer was van een losgeschoten putdeksel. De Ferrari liep aanzienlijke schade op, en dat betekende dan ook gelijk einde sessie voor Sainz.

De tweede vrije training verliep een heel stuk beter voor Sainz. De Ferrari-coureur was samen met teamgenoot Charles Leclerc de snelste van de dag.

Sainz: ‘Je zult mij voor de rest van het weekend niet meer blij zien’ 

Na afloop van de lange openingsdag in Las Vegas, verscheen Sainz voor de camera bij Sky Sports F1. De Spanjaard begon zijn verhaal met de uitingen van veel opgebouwde frustratie.

“Helaas deelde het team mij na afloop van de eerste vrije training mee dat ik een gridstraf van 10 plaatsen zou krijgen voor iets waar zowel het team als ik niet aan konden doen. Vanaf dat moment veranderde dat mijn manier van denken, en mijn mening over het weekend in zijn geheel. Ik ben teleurgesteld en in ongeloof over de situatie. Je zult me dit weekend meer blij zien." 

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

‘Er liggen nog wel mogelijkheden’ 

Tot slot liet Sainz wel weten enigszins tevreden te zijn over hoe de auto aanvoelde tijdens de tweede vrije training. De Spanjaard benadrukte dat er wel degelijk kansen liggen voor het restant van het weekend.

"Er liggen zeker kansen voor de zaterdag en zondag, maar op dit moment ben ik gewoon te teleurgesteld, en ik wil niet te veel praten over de toekomst. Wat er vandaag gebeurde was voor mij een heel duidelijk voorbeeld van hoe deze sport op zoveel manieren verbeterd kan worden."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk