Leclerc lost eerste waarschuwingsschot in publiekelijke reactie komst Hamilton

Leclerc lost eerste waarschuwingsschot in publiekelijke reactie komst Hamilton

door Michael Janiec

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft inmiddels zijn publieke reactie gedeeld op de komst van Lewis Hamilton naar zijn team in 2025.

De mega-deal, waarbij de zevenvoudig wereldkampioen naar verluidt 100 miljoen dollar per jaar zou gaan verdienen bij Ferrari, kwam pas aan het licht bij het management van Leclerc, nadat de Monegask voor een verlenging had getekend.

'Winnen is enige waar ik tevreden mee ben'

Zijn reactie op vragen over Hamilton is dan ook assertief, waarbij Leclerc amper inhoudelijk ingaat op de transfer en eigen belangen voorop stelt: "Mijn enige doel is om het kampioenschap binnen te halen. Winnen is het enige resultaat waar ik tevreden mee ben; een tweede plaats is niet mijn doel."

Ook wat betreft de taak voorhand in 2024 - Leclerc laat blijken dat er nog heel wat werk te verzetten is, voordat er aan WK’s winnen gedacht kan worden: "Terwijl we optimisme nastreven, is het cruciaal om realistische doelen te stellen. Ondanks onze collectieve ambitie om te winnen, gezien onze positie vorig jaar toen Red Bull een aanzienlijk voordeel had, is onze primaire focus het verkleinen van het gat."

Leclerc baalt van vertrek 'goede vriend' Sainz

Ook reageerde Leclerc kort op het onvermijdelijke vertrek van zijn huidige teamgenoot: "We delen een speciale band; buiten het circuit zijn we vrienden."

2024 betekent zodoende het laatste jaar voor Carlos Sainz bij Ferrari. De in 2021 van McLaren overgekomen Spanjaard zegt dat zijn toekomst veilig is, maar wil nog geen details delen over een daadwerkelijk contract. Effectief is dit seizoen nog steeds het benodigde visitekaartje voor die toekomstige werkgever.

Wie dat wordt? Mercedes is niet uit te sluiten, maar Audi-Sauber klinkt waarschijnlijker. En ja, Red Bull wellicht? Wetende dat het contract van Sergio Perez in 2024 mogelijk verloopt; het klinkt zo gek nog niet. Al is het de vraag of Max Verstappen erop zit te wachten na de toxische tijden die het duo deelde bij Toro Rosso.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk