'Formule 1 overweegt geen Grand Prix in Londen'

'Formule 1 overweegt geen Grand Prix in Londen'

door Lysanne

Hoewel er recent nog nieuws naar buiten kwam, dat de FIA erover na zit te denken om vanaf 2026 een Grand Prix te rijden in Londen, zegt de Formule 1 zelf juist totaal het tegenovergestelde.

Wel of niet extra race in Engeland

Vrij recent circuleerden berichten over de mogelijk nieuwe plannen van de FIA, om een race te houden in het havengebied van Londen. Een locatie waar op dit moment een Formule E-evenement plaatsvindt. Dit idee om hier in de toekomst een Formule 1-race te houden werd voorgesteld door milieudeskundige LDN Collective en adviesbureau DAR.

Het bod van de partijen wil gebruik maken van een geplande herontwikkeling van het gebied in het oosten van de stad, om de race te realiseren. Dit zou volgens The Times en andere media zo'n 250 miljoen pond gaan kosten, waaronder ook drijvende tribunes voor de fans. Ook zou de eerste verdieping van de ExCel Centre gebruikt gaan worden als pitstraat.

Toch wordt er nu naar buiten gebracht dat deze zogenaamde plannen niet besproken zijn met de Formule 1. Zij denken namelijk dat het voorgestelde gebied in Oost-Londen helemaal geen goede omgeving is een race te houden. Een race in de stad zo op dit moment nog vergezocht zijn. Zeker omdat de thuisbasis van de Britse Grand Prix bij het circuit van Silverstone ligt.

Nieuwe locaties

F1-baas Stefano Domenciali is veel bezig met het bezoeken van nieuwe locaties en bezocht vorig jaar ook het Zuid-Afrikaanse circuit Kyalami. Omdat de populariteit van de F1 ontzettend stijgt, is er veel belangstelling van potentiële locaties om in de toekomst een race te organiseren. Dit seizoen zouden er 24 races op de planning staan, waarvan er maar 23 verreden gaan worden.

De Grand Prix van China werd geannuleerd, maar niet vervangen. Wel staat er een nieuwe locatie op de planning, namelijk die van Las Vegas. Die wordt ook gelijk gezien als de belangrijkste locatie op het schema dit jaar. Misschien dan geen race in Londen, maar wat dacht je van een in Madrid? Of het terugbrengen van een klassieke locatie? Nog even afwachten dus.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk