Max Verstappen eens met Christian Horner: rijden met die elektrische krachtbronnen 'verschrikkelijk'

Max Verstappen eens met Christian Horner: rijden met die elektrische krachtbronnen 'verschrikkelijk'

door Matthijs Bos

De teambazen van Red Bull en Mercedes gingen vorige week al vol tegen elkaar in. Wolff meent namelijk dat Horner de nieuwe motorreglementen, die vanaf 2026 in F1 gelden, ondermijnt, terwijl Horner juist denkt dat Wolff bang is dat Red Bull weer erg dominant zal zijn vanaf 2026. Max Verstappen doet ook zijn woordje de impact van de plannen om de toekomstige motoren voor de helft elektrisch te maken.

Verstappen geen fan van nieuw idee

Max Verstappen was wederom de grote winnaar bij de Grand Prix van Oostenrijk. De sprint race, evenals de normale race, werden gewonnen door de Nederlander. Na afloop van de race kreeg Max bij de FIA-persconferentie de nodige vragen Een daarvan, gesteld door motorsport.com, ging over de rol van elektrische aandrijving bij toekomstige motoren en wat dat voor het racen in F1 betekent.

Vanaf 2026 arriveert een nieuw motorreglement om de F1-krachtbronnen aanzienlijk duurzamer te maken. 50 procent van de energie wordt opgewekt door de verbrandingsmotor, die vanaf 2026 uitsluitend gebruikmaakt van synthetische, CO2-neutrale brandstoffen. De andere 50 procent moet komen van de accu, evenals de teruggewonnen kinetische energie met de MGU-K.

Zijn teambaas noemde het mogelijke gevolg van die aanpak dat de F1-bolides veranderen in 'technische Frankensteins' - omdat de zoektocht naar innovatie een grote kans heeft op doorschieten. Ten koste van snelheid en het racen zelf, vreest Horner. Daar sluit Verstappen zich bij aan.

 Ja, ik bedoel, ik heb het er ook met het team over gehad en ik heb de gegevens ook al op de simulator gezien. Voor mij ziet het er verschrikkelijk uit. Ik bedoel, als je voluit gaat op het rechte stuk in Monza, ik weet niet wat het is, zo'n vier- of vijfhonderd meter voor het einde van het rechte stuk, moet je voluit terugschakelen, omdat dat sneller is. Ik denk dat dat niet de juiste weg is. 

Max Verstappen

Ben je het eens met de Red Bull-mannen?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk