Max Verstappen pakt de hoofdprijs in Vegas: 'geweldig racen hier!'

Max Verstappen pakt de hoofdprijs in Vegas: 'geweldig racen hier!'

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Las Vegas veroverd. Een race met veel inhaalacties. Pas in het slotdeel kon Verstappen Charles Leclerc passeren voor de overwinning. Lees hier de reactie van de regerend wereldkampioen namens Red Bull Racing.

Knus met drie man breed met de Rolls-Royce voor de interviews bij het Bellagio Hotel. Max Verstappen en Charles Leclerc bespreken de race. Checo haakt af en toe aan. De teleurstelling - weer gaf hij een positie op in de allerlaatste ronde - is wel zichtbaar.

Verstappen stelt mening bij over Las Vegas GP na achttiende zege in 2023

David Coulthard neemt wederom de interviews voor zijn rekening.

Verstappen opent met zijn terugblik op de overwinning in Vegas: "Ja, het was een lastige (race). Ik probeerde het bij de start, maar we schoten allebei rechtdoor. Door de straf moest ik aan de bak. Er gebeurde veel in de race. Toen we eenmaal aan het einde positie hadden, konden we gassen. De DRS was heel krachtig hier en dat leverde veel acties op, leuk racen vandaag."

"Ik denk dat het beste was om niet aan de voorvleugel te zitten (die beschadigd was). De auto onderstuurde een beetje, maar gelukkig konden wij alsnog winnen."

Max Verstappen

Toch nog een goedmaker in een rommelig raceweekend. Max Verstappen heeft zijn mening over het circuit enigszins bijgesteld, want er viel wel degelijk te racen daar: "Ja, het was eigenlijk heel leuk. Die DRS hielp mee, de lage slijtage eveneens - om te pushen. Dus ja, het is zeker een leuke geweest. Ik hoop dat het publiek ervan genoot, wij in ieder geval wel. We willen volgend jaar hier terugkomen en iets soortgelijks flikken", aldus racewinnaar Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk