Mekies voorziet tekst en uitleg: ‘RB kan dan pas voorhoede uitdagen’

Mekies voorziet tekst en uitleg: ‘RB kan dan pas voorhoede uitdagen’

door Michael Janiec

Laurent Mekies, de teambaas van Visa Cash App RB, erkent dat er een aanzienlijke kloof is naar de teams uit de top vijf en verwacht een zware strijd om in de eerste helft van het seizoen in het middenveld te blijven. Eerder aansluiting vinden dan de tweede seizoenshelft is echter uit den boze.

De achtste plaats van Yuki Tsunoda in Australië zorgde voor de eerste punten en de zesde plaats in het constructeursklassement. Mekies gelooft echter dat het zelfs een uitdaging zal zijn om die positie vast te houden.

'RB kan pas in tweede helft seizoen gat naar voorhoede dichten'

"Het gat naar de top vijf is op dit moment te groot. We moeten vergeten om ze in de eerste helft in te halen. Het zal een gevecht worden om in het snellere deel van het middenveld te blijven en alles wat we aan de auto toevoegen zal waarschijnlijk net genoeg zijn om dat te doen."

Laurent Mekies in gesprek met RACER

RB concentreert zich momenteel op ontwikkelingsupgrades die gepland staan voor de Japanse Grand Prix, maar Mekies verwacht vergelijkbare verbeteringen van de concurrentie.

Hij benadrukt het belang van een vlekkeloze uitvoering tijdens raceweekenden om voorop te blijven in het krappe gevecht in het middenveld: "Elk detail is cruciaal met het duidelijke gat tussen de top en de onderste vijf teams. Zelfs als je aan de leiding staat in het middenveld, kan een klein foutje je naar de laatste plaats doen zakken. Vier punten scoren in Australië was een positieve stap."

"We opereren op het scherpst van de snede. Het is spannend voor de fans en het team, maar we moeten elk raceweekend foutloos zijn. Consequent sterke prestaties zijn de sleutel en de ontwikkelingsrace zal vanaf hier ongetwijfeld in een stroomversnelling raken", aldus Mekies.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk