Opvallend: Marko spreekt Horner tegen omtrent oorzaak remproblemen Verstappen

Opvallend: Marko spreekt Horner tegen omtrent oorzaak remproblemen Verstappen

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner liet na afloop van de Australische GP weten dat het remprobleem van Max Verstappen te maken had met de remklauw. Daar is Helmut Marko het niet mee eens. De adviseur van de renstal vertelt namelijk een heel ander verhaal tegenover de Oostenrijkse media.

Voor Max Verstappen was het een achtbaan van emoties tijdens de GP van Australië.

De Nederlander begon het weekend in Melbourne niet zoals gehoopt. Verstappen kende drie relatief moeizame vrije trainingen op Albert Park, waarbij een hoge bandenslijtage en een gebrek aan snelheid de boosdoeners waren. Verstappen was dan ook in geen één vrije training de snelste.

Tegen alle verwachtingen in startte de Nederlander de race 'gewoon' weer op pole position na een geweldig kwalificatierondje in de derde heat. De marge met nummer twee, Charles Leclerc, was bijna drie tiende!

De wereld zag er echter heel anders uit op zondag. Aan het begin van rondje drie begon er rook uit de remmen van Verstappen te komen. Dit werd al snel meer rook, waardoor de Limburger zijn bolide uiteindelijk noodgedwongen aan de kant moest zetten. De uitvalbeurt van Verstappen in Australië is de eerste in 43 races.

Horner komt direct na afloop GP Australië met verklaring rondom de uitvalbeurt

Een zware domper voor Verstappen, die zijn marge in het rijderskampioenschap met veel punten ziet afnemen.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, kwam na afloop van de race in Melbourne al snel met een verklaring. Volgens de Brit had de uitvalbeurt van Verstappen te maken met een gefaalde remklauw: "Ik denk dat we al kunnen zien dat er een probleem is geweest waarbij de remklauw de rem heeft geblokkeerd. Dat is vanaf het begin van de race gebeurd, dus je kan de hitte zien toenemen," aldus de Brit.

Marko: 'Exacte oorzaak wordt nog onderzocht'

Volgens teamadviseur Helmut Marko is de oorzaak echter nog niet bekend.

In gesprek met LAOLA1 laat Marko weten dat de oorzaak van het probleem nog onderzocht wordt.

"De exacte oorzaak van Verstappens remprobleem wordt nog onderzocht, maar het is in ieder geval niet de remklauw. Het is eerder een montagefout, maar dat wordt nog onderzocht. Ik maak me daarbij geen zorgen voor Japan, dat is geen probleem,"

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk