Mercedes door het stof in open brief aan fans

Mercedes door het stof in open brief aan fans

door Michael Janiec

Het F1-team van Mercedes heeft openlijk het malheur van de Bahreinse Grand Prix aangekaart door een open brief aan de fans te schrijven. Daarin wordt gesproken van een ‘pijnlijk resultaat’, nadat Lewis Hamilton op P5 eindigde en George Russell op P7.

Mercedes vraagt fans geduld te houden na dramatische start

Mercedes stelt zich zelfbewust op in de brief en zegt met een gezonde dosis aan optimisme te kijken naar oplossingen, in plaats van de problemen.

"Ten eerste zullen we niet in paniek raken of overhaast reageren", opende het bericht van Mercedes.

'Open en eerlijk'

"We zijn open en eerlijk geweest over waar we staan. En we werken dringend en rustig aan ons herstelplan, waarbij we ons richten op wat er op korte, middellange en lange termijn moet gebeuren om te winnen.”

Mercedes aan fans in open brief

De verzachtende woorden, die worden uiteindelijk niet ingepakt in fluweel, eerder bezegeld met een mineur - dat uit deze put klimmen niet over een nacht ijs gaat: "We hebben al ontwikkelingen op stapel staan voor de volgende races - en er zullen er nog meer volgen. Maar dit zal niet het werk van een moment zijn; er zijn geen zilveren kogels in de F1."

Waar Mercedes de slechtste seizoensopener beleefde in heel wat jaren, opende Red Bull Racing juist met het meest onheilspellendste tempo in 25 jaar.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk