Mercedes: "Titelstrijd met Red Bull kan na twee races al de prullenbak in"

Mercedes: "Titelstrijd met Red Bull kan na twee races al de prullenbak in"

door Matthijs Bos

Mercedes-teambaas Toto Wolff kende met zijn team geen goede start van het Formule 1-seizoen. Er is van alles mis met de nieuwe Mercedes-bolide. Wolff ziet daarom ook geen enkele reden om nog mee te kunnen strijden voor het F1-kampioenschap dit seizoen.

Toto Wolff ziet Red Bull domineren

Na de slechtste start in de Mercedes-geschiedenis, ziet Toto Wolff de kansen op het kampioenschap al als verkeken. Wolff zei dat de kansen om het dominerende Red Bull in te halen erg klein zijn.

"We hebben pas twee races gereden dit jaar. Maar is het realistisch dat we vooraan zullen uitdagen als je kijkt naar de grootte van het gat? Nee, dat is het niet. We zullen alles geven wat we hebben en zien wat er gebeurt. Vorig jaar konden we in de loop van het seizoen veel terrein goedmaken. We kwamen steeds dichter bij Red Bull en konden tegen het einde meedoen om racezeges. Ik denk dat dat ons doel moet zijn voor dit jaar."

Mercedes staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap, en heeft na slechts 2 races een achterstand van 49 punten op Red Bull. Ondanks het slechte tempo heeft Toto Wolff er wel vertrouwen in dat er races gewonnen gaan worden. Of dat dit weekend al gebeurt, zien we bij de Grand Prix van Australië.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk