Mexicaanse media verklaart: 'Daarom kon Perez niet strijden voor de overwinning'

Mexicaanse media verklaart: 'Daarom kon Perez niet strijden voor de overwinning'

door Jarlo

De Mexicaanse Media heeft onlangs haar licht geschenen op de afgelopen Grand Prix van Japan. Volgens de Noord-Amerikanen was er een cruciaal moment op Suzuka wat er voor zorgde dat Sergio Perez niet mee kon doen om de zege.

Max Verstappen was zoals vanouds weer oppermachtig in Japan. Na een zeer pijnlijke uitvalbeurt in Melbourne stond er wederom geen maat op de Nederlander. Mede door alweer de derde overwinning dit seizoen, staat Verstappen met een voorsprong van dertien punten bovenaan in het rijderskampioenschap.

Daarachter was het teamgenoot Sergio Perez die tweede finishte. De Mexicaan kwam zeer indrukwekkend tot binnen een tiende van Verstappen in kwalificatie. De coureur kon echter geen potten breken in de race. De Mexicaan moest toekijken hoe zijn teamgenoot uiteindelijk meer dan twaalf seconde voor hem finishte.

'Hierdoor liep Verstappen weg'

Volgens het Mexicaanse sportblad Esto is er een logische verklaring voor de overwinning van Verstappen. Men wijst naar de rijdersfout van Perez tijdens de openingsfase van de race. De man uit Guadalajara vergaloppeerde zich bij het ingaan van bocht negen, waarbij hij deels door de grindbak ging en zijn auto flink moest corrigeren. Volgens Esto verloor hij hiermee cruciale tijd en momentum.

“De drievoudig kampioen leidde met enig gemak. Checo volgde hem op de voet en had zelfs een kans om de strijd aan te gaan met zijn teamgenoot met behulp van DRS. Echter, één bocht voordat het werd geactiveerd, verloor hij de controle over de RB20 en ging hij van de baan. Door deze actie liep Verstappen maar liefst vier seconden weg”,

Citaten afkomstig van het Mexicaanse sportblad Esto

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk