Marko ziet contractverlenging Pérez nog niet zitten

Marko ziet contractverlenging Pérez nog niet zitten

door Ayla Huiberts

Hoewel teambaas Christian Horner te spreken is over Sergio Pérez, blijft Red Bull Racing-adviseur Dr. Helmut Marko nog terughoudend ten opzichte van de coureur bijtekenen. De Mexicaan wacht nog steeds op een verlenging voor 2025, maar Marko aarzelt nog.

Het contract van Pérez loopt tot en met 2024 bij de Oostenrijkse renstal. De coureur komt daarmee onder druk te staan, want hij zal moeten presteren om zijn plek te verdedigen. Afgelopen jaar werd zijn waarde enigszins in twijfel getrokken na een aantal lastige races, maar dit seizoen is de Mexicaan teruggekomen met een fantastische start. Checo staat na vier races tweede met 64 punten.

Deze sterke start zou ertoe kunnen leiden dat de 34-jarige vooralsnog zijn stoeltje behoudt voor 2025. Volgens Horner heeft Pérez het zelf in de hand, maar voorlopig wacht het team nog af met het maken van beslissingen.

Marko daarentegen lijkt zijn focus niet te leggen op Pérez. De adviseur wil graag alle mogelijkheden bekijken en betwijfelt het of het verstandig zal zijn om de coureur weer een meerjarig contract aan te bieden.

“Als hij een vast contract heeft voor twee jaar, bestaat het risico dat hij verslapt.”

Dr. Helmut Marko - Adviseur van Red Bull Racing 

‘Zij zijn geen optie’

Wie in ieder geval geen kans heeft op een Red Bull stoeltje is Sebastian Vettel. De Duitser beëindigde in 2022 zijn Formule 1-carrière, maar in de afgelopen weken wordt er steeds vaker gehint naar een mogelijke terugkomst. Mocht hij daadwerkelijk terugkeren naar de sport, dan is hij geen optie: “Vettel bij Red Bull? Nee, dat is geen optie.”

Naast Vettel zijn er nog meer coureurs die worden gelinkt aan de formatie uit Milton Keynes. Zo is Carlos Sainz op zoek naar een nieuw team en Alex Albon zou een interessante coureur zijn om terug te halen. Ook die laatste is wederom geen optie voor Marko, want de Thai heeft tot eind volgend jaar een contract lopen bij Williams.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk