'Mick Schumacher kan zelfde overkomen als De Vries'

'Mick Schumacher kan zelfde overkomen als De Vries'

door Lysanne

Mercedes-teambaas Toto Wolff is er van overtuigend dat Mick Schumacher zijn plek op de Formule 1-grid kan terugkrijgen. Hij vergelijkt de situatie met Nyck de Vries, die na verschillende pogingen eindelijk zijn plek wist te veroveren in de koningsklasse.

Schumacher van de vaste grid af in 2023

Mick Schumacher, zoon van racelegende Michael Schumacher, moest na twee seizoen zijn plek opgeven bij het team van Haas. Het contract werd niet verlengd, de jonge coureur werd vervangen door Hulkenberg, die hiermee terugkeert op de grid. Hiermee kwam Schumacher onder de vleugels van Toto Wolff, die hem met open armen binnenhaalde.

Hiermee maakt Mick, net als zijn vader, toen het team tot stand kwam, de opvallende overstap naar Mercedes. Mick Schumacher gaat als derde coureur bij Mercedes aan de slag. Hier gaat hij onder andere simulatorwerk doen, toch verwacht Wolff veel van hem.

"Waar hij écht het verschil mee kan maken is zijn ervaring met de nieuwe generatie F1-bolides. Hij heeft twee jaar gereden in de Formule 1 en kent hierdoor de banden en lastige eigenschappen, het DNA, van de nieuwe generatie F1-bolides. Mick zal super nuttig voor ons zijn in de simulator en met het beoordelen van onze auto. Het is ook goed om hem bij de debriefs te hebben op circuit. Het is een fantastische jonge coureur. We hebben er zeker wat mee gewonnen dat Mick nu bij ons hoort."

"Maar het belangrijkste is zijn persoonlijkheid. Hij is goed opgeleid, intelligent en getalenteerd."

Toto Wolff

"Kan hetzelfde overkomen als De Vries'

Toto Wolff vertelde in een gesprek met media, dat hij ervan overtuigd is dat Mick Schumacher hetzelfde kan overkomen al Nyck de Vries: "Je kan het zien aan zijn track record in de juniorenklassen en ik ben er van overtuigd dat als we hem hier verder kunnen laten groeien, hij een permanent zitje krijgt in de toekomst. Dit kan op dezelfde manier als bij Nyck de Vries, toen we hem hebben laten gaan om een carrière op te bouwen. Dat kan Mick ook nog gebeuren, of het nou binnen ons team is of ergens anders. Dat weten we op dit moment nog niet."

Hiermee wijst Toto op het feit dat De Vries na diverse indrukwekkende trainingen en een sterke invalbeurt in Monza 2022, het zitje bij AlphaTauri wist te bemachtigen van naar Alpine vertrekkende Pierre Gasly.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk