Wolff: 'Williams wordt geen mini-Mercedes'

Wolff: 'Williams wordt geen mini-Mercedes'

door Lysanne

Vanaf volgende maand is James Vowles de nieuwe teambaas van Williams, hij stopt met zijn positie als hoofdstrateeg bij Mercedes én verlaat het topmanagement team van Toto Wolff om de plek over te nemen van Jost Capito.

Nieuwe teambaas

Na de aankondiging van afgelopen week over het vertrek van Vowles, hield men een debriefing tussen de nieuwe teambaas van Williams en de grote Mercedesbaas Toto Wolff. Hierin werd gesproken over wederzijdse waardering, de vriendschap van jaren lang samenwerken, maar ook hoe zij vanaf volgende maand kunnen gaan samenwerken.

Er is geen mini-Mercedes of B-team of iets dergelijks. Het gaat erom dat ik op eigen benen sta en succes boek met een organisatie om me heen." 

James Vowles

Toch is het niet helemaal waar, want hij blijft hoe dan ook hulp krijgen van Wolff. Naast het zijn van de Mercedes-teambaas, heeft hij ook een grote invloed op de sport. In totaal worden er vier van de tien team voorzien van motoren door de Duitse autofabrikant. Onder andere Williams, die ook nog eens versnellingsbakken van Mercedes gebruiken.

Toto Wolff over samenwerken met James Vowles

"Zodra je een strak Williams-shirt aantrekt, is daar je loyaliteit. Daar zullen de successen van mij en mijn team vandaan komen", vertelde de nieuwe teambaas van Williams.

Vowles zei tegen de pers dat Williams volledig onafhankelijk is en dat hij in hun belang gaat handelen.

"Als ik ooit met James in zee zou gaan en hem zou vragen om mini-Mercedes te worden, zou hij me naar de deur wijzen", verteldeToto Wolff.

"Er werd altijd gespeculeerd dat Williams, vanwege de Mercedes-motor, een ondergeschikte was, maar dat was natuurlijk allemaal niet waar."

Toto Wolff

"We hebben ons nooit bemoeid met een of andere de coureur-situatie. We hebben altijd de autoriteit van het teammanagement op hun eigen manier begrepen. Daarom gaat James doen wat goed is voor het team, wat goed is voor James om dat naar voren te brengen. Hij zal worden beoordeeld op het succes van het team, en als Mercedes behulpzaam is, dan zal hij erover praten en als hij voelt dat hij een andere positie nodig heeft, dan zal hij voor die positie staan", aldus Wolff.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk