Motorsituatie Max Verstappen zorgt voor mogelijke gridstraf

Motorsituatie Max Verstappen zorgt voor mogelijke gridstraf

door Lysanne

Slecht nieuws voorafgaand aan het raceweekend in Oostenrijk. Max Verstappen lijkt alle vier zijn motoren al gebruikt te hebben en rijd nu met een motor die beschadigd raakte in Canada. Mocht de Nederlander nog zijn motor moeten wisselen dit weekend, gaat dat hem een vervelende gridstraf opleveren.

Motorproblemen voor Verstappen

Niet alleen Verstappen, maar ook alle andere Formule 1-coureurs mogen per seizoen vier keer straffeloos hun verbrandingsmotoren verwisselen. Alleen lijkt de Nederlander nu tegen een probleem aan te lopen, hij heeft namelijk alle vier van zijn motoren al een keer gebruikt. De recentste motor in de auto, die in Canada onder de motorkap van Verstappen is geplaatst, raakte tijdens de race al snel beschadigd.

Nu komt er ook nog vervelend nieuws binnen vanaf Honda, op het hoofdkantoor in Sakura moest gekeken worden of de motor nog te gerepareerd kon worden. Maar daar heeft men vernomen dat dat niet het geval is. Dat zou betekenen dat Max Verstappen nu nog maar drie motoren over heeft. De meest ‘nieuwste’ van deze motoren werd in Barcelona voor het eerst gebruikt. De andere twee zijn al langer gebruikt tijdens verschillende Grand-Prix races.

Gridstraf bijna zeker

Als Max verstappen dit weekend weer zou moeten wisselen naar een nieuwe verbrandingsmotor, volgt er een gridstraf van tien plaatsen. Elk nieuw motoronderdeel dat je verwisselt, na die vier straffeloze natuurlijk waar we het eerder over hadden, zorgt voor een straf van tien plaatsen. Bij elk volgend nieuw onderdeel, krijg je een straf van 5 plaatsen.

Gezien de huidige situatie, lijkt het er inderdaad op dat Verstappen nog een gridstraf gaat krijgen dit weekend. Daarom moet Red Bull slim gaan kiezen wanneer zijn deze straf willen ‘nemen’. Meestal wordt er gekozen om dit te doen op een circuit waar je makkelijk kan inhalen, zodat je de verloren plaatsen van de gridstraf ook snel kunt terugwinnen. Verstappen heeft al eens laten zien dat het mogelijk is om te winnen op Spa-Francorchamps met een flinke gridstraf.

Gaat Verstappen dit weekend al zijn motor wisselen en een gridstraf krijgen?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk