‘Niets komt ooit in de buurt van laatste ronde Abu Dhabi 2021’

‘Niets komt ooit in de buurt van laatste ronde Abu Dhabi 2021’

door Michael Janiec

Volgens David Croft, F1-verslaggever namens Sky Sports, komt weinig echt in de buurt van de ontknoping van het F1-seizoen van 2021. De Brit had een voorgevoel dat de titelrace van Lewis Hamilton en Max Verstappen tot Abu Dhabi zou duren, maar had zich nooit zoiets bizars voorgesteld als afsluiter.

'Als ooit iets in buurt komt van laatste ronde Abu Dhabi 2021...' - Croft

De showdown tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de laatste ronde blijft onvergetelijke televisie. Ook voor de verslaggeving: "Ik denk dat van alle races die ik heb verslaan, en ik kan eeuwig doorgaan over de geweldige races, maar als er ooit iets in de buurt komt van de laatste ronde van Abu Dhabi in 2021, dan zal ik niet alleen verbijsterd zijn, maar ook onder de indruk dat een sport dat kan, om eerlijk te zijn", meldt Croft in de podcast van Sky Sports.

"Ik zat op een dag op kantoor, zo'n acht races voor de boeg, en zei: 'Dit gaat tot op het laatste nippertje. Ze gaan evenveel punten hebben als we in Abu Dhabi aankomen.' Ik kon het gewoon zien. Het was gewoon een van die seizoenen en zo verliep het ook. Dachten we dat het op de laatste ronde aan zou komen? Nee, en zeker het grootste deel van de race leek het er niet op dat het tot iets zou komen. Maar dat is het mooie van live sport. Dingen veranderen in een oogwenk."

David Croft

Croft bevoorrecht meemaken finale F1-seizoen 2021

De Britse commentator noemt het een voorrecht om zulke live televisie te mogen verslaan: "Om daar te staan, in het middenpunt van de aandacht, als de belangrijkste stem naast de man [Martin Brundle] die de Formule 1 al veel langer dan ik bij mensen thuis heeft gebracht en dat nog vele, vele jaren zal blijven doen. Voor zowel Martin als mijzelf was het een ongelofelijk moment om daar te zijn, met het voorrecht om die actie te beschrijven. Dit is het streven van ieder kind dat een bal rondtrapt en zichzelf voorstelt als Martin Tyler (een bekende Britse voetbalcommentator, red.)", aldus Croft.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk