'Norris uit hetzelfde racehout gesneden als Verstappen’

'Norris uit hetzelfde racehout gesneden als Verstappen’

door Michael Janiec

Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen durft te stellen dat McLaren-coureur Lando Norris zeer getalenteerd is en kan presteren op hetzelfde niveau als regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Hakkinen vergelijkt Norris met Verstappen, Leclerc, Sainz

Hoewel die gedroomde overwinning nog moet ontbreken, is de enige podiumklant van buiten de top-zes in 2022 nog steeds een toekomstig wereldkampioen in de ogen van velen.

Lando Norris heeft afgelopen twee seizoenen bewezen dat hij zelfs met een moeilijkere auto om de problemen heen kan rijden als het ware. Met als resultaat: de overmacht waarmee hij toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo achterliet in de telling.

Nu McLaren wederom een moeizaam F1-seizoen voor de boeg lijkt te hebben, kijkend naar de frustraties tijdens de pre-season tests en het drama bij de GP van Bahrein, is Norris, die zijn vijfde seizoen bij het team rijdt, een terugkomend gespreksonderwerp bij analisten.

Ook Mika Hakkinen geeft zijn 'two cents' over (de situatie van) Norris.

'Super-getalenteerd'

“Hij is een hele snelle coureur. Hij (Lando Norris) bereikte veel, of beter gezegd: toonde consistent overtuigende resultaten.”

Mika Hakkinen bij Unibet

Volgens de Fin behoort de jonge Brit bij de lichting van de grootste talenten, waaronder Max Verstappen: “Hij is super-getalenteerd, daar valt niet over te twisten. Hij is van hetzelfde niveau als Charles Leclerc, Max Verstappen en Carlos Sainz. En in opzicht van snelheid zit hij op een heel hoog level”, vervolgt de voormalig F1-coureur.

'McLaren nog jaren verwijderd van winnende vorm'

Maar, zoals de valse start bekrachtigt, gelooft Hakkinen dat zijn tijd nog niet is gekomen in 2023. Norris zal nog moeten wachten.

De gebrekkige vorm bij McLaren blijft namelijk een essentieel stuk van de puzzel dat mist: “Ik denk niet dat McLaren heel hoge verwachtingen heeft van dit seizoen”, stelt de Fin. “Ze kennen hun ontwerpafdeling. Hun sponsoren en partners zijn technologiereuzen van wereldklasse. Ze (McLaren) kunnen op die steun rekenen, maar het team weet dat ze er nog niet staan. Die resultaten vragen om nog een paar jaar.”

Hakkinen sluit af door te concluderen dat McLaren pas echt de vruchten zal plukken van die allianties in een paar jaar. Een gegeven waar het team van bewust is - kijkend naar een plan op langer termijn.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk