“Norris zal nu wel denken aan de overstap naar Red Bull of Ferrari”

“Norris zal nu wel denken aan de overstap naar Red Bull of Ferrari”

door Michael Janiec

Volgens Sky Sports-journalist en voormalig F1-coureur Karun Chandhok zal het niet lang duren, totdat McLaren-coureur Lando Norris eieren voor zijn geld kiest en een nieuwe werkgever zoekt. De loyaliteit richting McLaren lijkt ook in 2023 op een teleurstelling uit te lopen. Chandhok denkt dat Norris binnenkort toch maar in gesprek moet met Red Bull Racing of Ferrari.

Norris ontevreden bij McLaren - overstap naar Red Bull of Ferrari aannemelijk

‘De beste deals zijn soms de deals waar je niet aan begint’ - Stephen Covey

Nu is loyaliteit doorgaans een zeldzaam begrip in een sport waar het verschil overbruggen tussen meedoen en winnen niet voor iedereen is weggelegd. De F1-coureurs, min of meer net als vele professionele sporters, hebben maar een aantal jaren, waarin zij kunnen pieken. De klok tikt en momentum verliezen kan verstrekkende gevolgen hebben.

Vanwege het mechanische aspect van F1 hangt ook veel af van de prestaties van het team zelf. Hoe goed ook iemand is, diegene komt maar zo ver in een krakkemikkige racebolide.

Vooral dat laatste is iets waar McLaren wéér mee lijkt te kampen in 2023. Tot groot ongenoegen van Norris. Na een moeizame transitie van 2021 naar 2022 is het historische raceteam ook bij aanvang van 2023 een formatie waar het, tegen verwachtingen rammelt.

Meerjarige contracten en ontsnappingsclausules

Norris, sinds zijn debuut trouw aan McLaren, is inmiddels 24 jaar en hij wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. Leeftijdsgenoten, zoals Pierre Gasly, Esteban Ocon, George Russell konden die al wel afstrepen. Toch maar elders kijken dan?

Volgens de Sky Sports-journalist is dat erg aannemelijk: "Ik zal je vertellen wie er wel aan een overstap naar Ferrari of Red Bull zal denken: de jonge Lando Norris", zei Chandhok op de Sky Sports F1 Podcast.

"Ik vraag me af, en als ze slim zijn zouden ze een soort van exit clausules hebben gemaakt", vervolgt de voormalig F1-coureur. Norris zou niet zo lang geleden vier jaar bijgetekend hebben.

"Als McLaren bijvoorbeeld twee jaar op rij niet in de top vier van het constructeurskampioenschap eindigt, is er dan een optie voor Lando om elders te kijken? Want buiten de traditionele top drie teams, heb je Fernando [Alonso] en Lando die je top twee coureurs op de grid zijn, toch? En het feit dat hij [Norris] vecht om zelfs maar een auto in Q3 te krijgen, moet toch een beetje frustratie oproepen", luidt zijn conclusie.

Als het aan zijn 'beste maatje' Max Verstappen ligt, dan verdient Norris óók een topzitje in de Formule 1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk