Norris ziet grootste verschil tussen Piastri en Ricciardo: 'Zet mij onder druk'

Norris ziet grootste verschil tussen Piastri en Ricciardo: 'Zet mij onder druk'

door Lysanne

McLaren-coureur Lando Norris zegt dat zijn huidige rookie-teamgenoot Oscar Piastri hem 'iets meer pusht' dan dat zijn voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo dat deed tijdens twee seizoenen.

Norris vergelijkt voormalig en huidig teamgenoot

Daniel Ricciardo had een contract voor drie jaar bij het team van McLaren, maar moest na twee seizoenen al vaarwel zeggen. De Australiër wist niet de prestaties van Lando Norris te evenaren en verloor eigenlijk steeds meer de aansluiting. Het werd daardoor voor McLaren voordeliger om Ricciardo eruit te kopen en te vervangen met landgenoot Oscar Piastri.

Een rookie die een fractie van het aan Ricciardo kwijtgeraakte bedrag kost. Maar nog dusdanig kneedbaar en hongerig is dat het punten deficit op Norris juist afneemt in plaats van groeit. Althans, dat is de gedachte.

Norris en zijn nieuwe teamgenoot Piastri kenden een moeizame start in 2023. Het team wist geen punten te scoren in de eerste twee races. Ondertussen is er verbetering te zien en staan ze op de vijfde plek van het constructeurskampioenschap. Piastri, één van de drie rookies dit jaar, scoorde daarbij zijn eerste punten bij zijn thuisrace in Australië.

In de aanloop naar het raceweekend in Miami werd Lando Norris gevraagd hoe het voelt om voor de eerste keer in zijn carrière de rol van 'senior driver' te vervullen binnen een team. Hij vertelde dat het "niet veel verschilde" met de dynamiek van het rijden naast de veel meer ervaren Daniel Ricciardo - die op dit moment reservecoureur bij Red Bull is -. "Ik denk dat hoe ik vorig jaar werkte en hoe ik met Daniel werkte, het niet te veel verschilt. Het is niet zo dat er te veel dingen zijn veranderd", vertelde de jonge Brit.

"Ze leunen misschien iets meer op mij voor de kennis van hoe we in voorgaande jaren opereerden, om te kijken naar de ontwikkeling van vorig jaar en naar dit jaar, dat soort dingen. Maar afgezien daarvan geven jullie allebei jullie kant van het gevoel en het verhaal over wat er met de auto gebeurt en wat jullie van de auto willen. Ik zou niet zeggen dat we dezelfde rijstijl hebben, maar onze opmerkingen en klachten zijn over het algemeen altijd hetzelfde. Dus ik denk dat dat een goede zaak is."

Lando Norris

Oscar Piastri, die in 2021 het F2-kampioenschap won en een seizoen als reservecoureur doorbracht bij Alpine, zou Norris al meer geëvenaard hebben dan Ricciardo dat deed. Zo had de jonge Australiër slecht zes seconden achterstand op Norris tijden de afgelopen race in Azerbeidzjan, daarnaast pakte hij ook zijn eerste punten in zijn carrière tijdens zijn thuisrace in Australië.

"Hij is een lieve jongen - een nuchtere, normale jongen. Een harde werker en zo. Dus het is leuk. [Het is] anders, denk ik, dan bij Daniel. Mmaar toch leuk. Hij is tegelijkertijd erg snel, dus hij heeft me waarschijnlijk wat meer onder druk gezet dan de afgelopen jaren. Dus, ja, [het is] leuk", sloot Norris mee af.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk