Onduidelijkheid bij Red Bull-coureurs omtrent nieuwe updates

Onduidelijkheid bij Red Bull-coureurs omtrent nieuwe updates

door Ayla Huiberts

Na een teleurstellende race in Australië lijkt het team van Red Bull Racing weer sterker terug te zijn gekomen. Max Verstappen pakte zaterdagochtend de polepositie in de kwalificatie en teamgenoot Sergio Pérez zal de F1 Grand Prix van Japan starten vanaf P2. In aanloop naar het weekend zijn er veranderingen gemaakt aan de RB20, maar de coureurs moeten nog even aan wennen aan het nieuwe pakket.

Deze updates bestaan uit nieuwe inlaten voor de sidepods en het oppervlak en de rand van de vloer zijn aangepast. Wat niet echt een update is, maar wel speciaal voor Japan is doorgevoerd, zijn de kleinere inlaten voor de remmen.

De kwalificatie was het perfecte moment om de nieuwe onderdelen aan te voelen die Red Bull voorafgaand aan het weekend had gepresenteerd. Toch vinden de coureurs het nog lastig om een concrete conclusie te trekken en ze hebben nog niet genoeg tijd gehad om er genoeg van te leren.

“Ik denk dat de auto niet veel is veranderd, de karakteristiek. Ik denk dat we gewoon verbeterd zijn, we hebben een betere auto, en ja, ik denk dat het voor nu waarschijnlijk dit circuit is. Het is moeilijk om de upgrade te zien, omdat het meer afwijkt van andere circuits, dus ik denk dat we vanuit dat oogpunt een paar races moeten wachten om er echt van te leren, van dat pakket”, aldus Pérez.

Verstappen is het eens met zijn teamgenoot en heeft nog wat tijd nodig om het nieuwe pakket te kunnen beoordelen.

“Het is altijd heel moeilijk om te zeggen als je het vorige pakket hier ook nog niet hebt gereden, maar eigenlijk zou het een stap vooruit moeten zijn, dus we nemen het natuurlijk mee en we werken gewoon van daaruit verder en proberen het meer te begrijpen en proberen het nog meer te optimaliseren.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk