Oscar Piastri opgelucht: ‘RB20 minder snel dan verwacht’

Oscar Piastri opgelucht: ‘RB20 minder snel dan verwacht’

door Ayla Huiberts

In 2023 domineerde het team van Red Bull Racing de Formule 1-grid. In totaal won het team van Max Verstappen 21 van de 22 races. Met tot gevolg: heersende onzekerheid bij de concurrenten bij het ingaan (en tijdens) de winterstop. Met Red Bull’s dominantie in het achterhoofd werkten zij door en ontdekten voor het eerst in Bahrein wat de daadwerkelijke afstand is ten opzichte van de Oostenrijkse renstal. En volgens Oscar Piastri van McLaren is het titelverdedigende team minder snel dan eerst gevreesd werd.

Op zaterdag kwam Verstappen over de finish met een voorsprong van 22 seconden en daarmee bewees hij dat Red Bull nog niet klaar is om de dominante positie op te geven. Zijn teamgenoot, Sergio Pérez eindigde op P2 en zo staat het team ook fier bovenaan in de constructeurs.

Deze prestaties werden gevreesd door vele Formule 1-fans en de rivalen uit de paddock. Echter, McLaren en Oscar Piastri zijn eerder opgelucht, dan teleurgesteld.

Red Bull voldoet niet aan verwachtingen van McLaren

Het team uit Woking was in de veronderstelling dat de stieren nog sneller zouden zijn, terwijl Piastri na de kwalificatie op vrijdag liet weten dat de RB20 er niet ‘supergoed’ uitzag. Daar blijft de McLaren-coureur bij na de race.

“Ik denk dat ze er ongeveer hetzelfde uitzien als vorig jaar, met een soortgelijk gat. Dus geen grote verrassing, eerlijk gezegd. En vorig jaar waren ze tijdens de races altijd sneller dan tijdens de kwalificatie. Maar misschien nog niet zo ver vooruit als we aanvankelijk vreesden bij de start van de tests.”

Oscar Piastri - McLaren-coureur

Piastri kijkt optimistisch naar de MCL38 en aankomend seizoen

McLaren begon dit seizoen een stuk beter dan het jaar hiervoor. De Australiër eindigde op P8 en teamgenoot Lando Norris bemachtigde de zevende plaats.

“Ik denk dat dit geen slechte manier is om het jaar te beginnen. Vergeleken met vorig jaar - ik teken hier wel voor”, aldus Piastri.

Dit jaar zal McLaren het moeten opnemen tegen Aston Martin, Mercedes en wellicht Ferrari. De 22-jarige Piastri denkt dat zijn team dichter bij de rivalen komt en hij hoopt dat de circuits met andere lay-outs en asfalt betere resultaten zullen opleveren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk