Perez steekt draak met Aston Martin: "Mooi, drie Red Bulls op het podium"

Perez steekt draak met Aston Martin: "Mooi, drie Red Bulls op het podium"

door Matthijs Bos

Sergio Perez grapt over de 'drie Red Bulls' op het podium. Na de geweldige eerste race van Fernando Alonso bij Aston Martin, stonden er volgens de Mexicaan drie Red Bulls op het podium. Aston Martin wist namelijk een aantal belangrijke werknemers bij Red Bull lost te wrikken, waaronder Dan Fallows, die lang met Adrian Newey samenwerkte aan de auto-ontwerpen van de constructeurswinnaars.

"Derde Red Bull" grootste dreiging voor Red Bull

Na de race van afgelopen weekend kregen we te zien welk F1-team waar staat op dit punt. Wat vooral opviel: het presteren van de Aston Martin van Fernando Alonso.

Des te meer, aangezien de laatste keer dat een Aston Martin op het podium stond al bijna twee jaar geleden is. Sebastian Vettel kreeg dat voor elkaar in Azerbeidzjan in 2021. Vettel reed toen als tweede de finishlijn over. De laatste keer dat Alonso een podiumplek pakte was ook in 2021, alleen in Qatar, daar veroverde hij net als afgelopen weekend P3.

Red Bull-coureur Sergio Perez, die op P2 eindigde, zei na afloop van de wedstrijd: "Het is leuk om drie Red Bulls' op het podium te zien".

Ook Dr. Helmut Marko denkt dat "de derde Red Bull" de grootste concurrent gaat worden dit jaar.

Met 'de derde Red Bull' wordt verwezen naar het ontwerp van de AMR23. De AMR23 is voor het grootste deel ontworpen door Dan Fallows, de man die eerder aan kop stond van de aerodynamica-afdeling bij Red Bull Racing. Fallows is nu technisch-directeur bij Aston Martin en heeft goed opgelet bij het ontwerpen van de vorige RB-bolides, waarna het concept enigszins is overgenomen.

Of de AMR23 de aanval op de heersende Red Bull kan voortzetten zien we pas in de volgende paar races, wel kunnen we al zeggen dat Aston Martin momenteel verder is dan Ferrari en zeker verder dan Mercedes.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk