Perez incasseert gridstraf in Barcelona, Red Bull krijgt boete van €25.000

Perez incasseert gridstraf in Barcelona, Red Bull krijgt boete van €25.000

door Michael Janiec

Sergio Perez heeft een gridstraf van drie plaatsen gekregen voor de volgende race - De Spaanse GP - na een incident tijdens de Grand Prix van Canada, waarbij de Red Bull-coureur doorreed met een beschadigde auto.

Red Bull wilde voorkomen dat crash Perez overwinning kostte

De straf kwam nadat Red Bull Racing had toegegeven Perez de opdracht te hebben gegeven om terug te keren naar de pits om te voorkomen dat er een Safety Car-periode in werking zou treden. Op dat moment leidde Max Verstappen de race.

De RB20 van Perez liep schade op nadat hij in bocht zes tegen een vangrail was gereden, waardoor een groot deel van de achtervleugel eraf hing.

De racestewards merkten op dat er brokstukken van Perez' auto vielen toen hij op weg was naar de pits, wat een potentieel gevaar vormde voor andere coureurs.

Oordeel van raceleiding

"Nadat hij contact had gemaakt met de vangrail in bocht zes, reed de coureur de rest van de ronde door met een aanzienlijk beschadigde auto en verloor daarbij verschillende koolstofvezel onderdelen op weg terug naar de pits. Het team bevestigde tijdens de hoorzitting dat de coureur het advies had gekregen om de auto terug naar de pits te brengen, omdat ze probeerden een Safety Car situatie te voorkomen,” verklaarden de stewards.

De stewards oordeelden dat, naast een financiële straf voor Red Bull, een sportieve straf noodzakelijk is, vanwege de veiligheidsimplicaties. De boete van €25.000 en de gridstraf werden opgelegd in lijn met precedenten voor soortgelijke incidenten.

Perez krijgt geen strafpunten voor dit incident, hij heeft momenteel acht strafpunten op zijn licentie staan.

Horner verwacht meer van Perez 

Red Bull-teambaas Christian Horner omschreef het weekend als 'verschrikkelijk' voor Perez, die werd uitgeschakeld in Q1 en in de eerste ronde in botsing kwam met Pierre Gasly voor zijn crash, die het einde van de race betekende.

“We hadden duidelijk wat schade opgelopen”, vertelde Horner aan Sky Sports F1. "Dus hij (Perez) moet sterk terugkomen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari vandaag een domper te verwerken en pakte het geen punten, waardoor wij er iets beter vanaf komen. Maar beide auto's moeten scoren. We zijn er vandaag goed mee weggekomen, maar we hebben Checo vanaf Barcelona weer nodig, zoals waar hij aan het begin van het jaar was."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk