Uitslag F1 GP van Canada 2024: Verstappen bewijst zijn gewicht in diamant te midden van thriller

Uitslag F1 GP van Canada 2024: Verstappen bewijst zijn gewicht in diamant te midden van thriller

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft er hard voor moeten vechten, maar schrijft voor de derde keer dan toch de F1 Canadese Grand Prix op zijn naam. De Red Bull-coureur wist in het slotdeel een ontketende Lando Norris van zich af te houden en trok zo de race alsnog naar zich toe op een opdrogend Circuit de Gilles-Villeneuve.

Je kunt gerust stellen dat dit de meest spannende Grand Prix was in een lange tijd. Deels te danken aan de spanningsboog die door het weer ontstond, maar evengoed door het close gevecht vooraan.

Verstappen houdt een snellere Norris van overwinning op opdrogend Circuit de Gilles Villeneuve

Tot laat in de race was het gissen wie er met de overwinning aan de haal zou gaan. Toch was het weer Max Verstappen die zijn racecraft tot in de puntjes 'on point' had.

De Nederlander behield zijn P2 bij de start en managede daarna achter George Russell op de intermediates. Veel comfort gaf dat niet, want Lando Norris wist dusdanig veel uit diezelfde band te persen dat hij de tweede plek pakte en daarna ook de leiding.

Een safetycar, veroorzaakt door Logan Sargeant, viel echter dit keer niet de kant op van de McLaren-coureur zoals in Miami. Toen de safetycar bevestigd werd was Norris al voorbij aan start-finish, waardoor de rest van de voorhoede, zo ook Verstappen, een ronde eerder naar binnen kon. Verstappen heroverde daarmee de leiding.

Verstappen trok de race daarna naar zich toe en was ook qua timing perfect met de daaropvolgende safetycar en de pitsstop naar de slicks. Een welverdiende overwinning dus. Met het vooruitzicht dat Mercedes en McLaren zich vaker vooraan kunnen mengen in de rest van het seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk