Perez kijkt terug op Japanse GP: 'Dat was het allerbelangrijkste'

Perez kijkt terug op Japanse GP: 'Dat was het allerbelangrijkste'

door Jarlo

Sergio Perez kwam na een prima race op Suzuka als tweede over de streep. De Mexicaan startte na een buitengewoon goeie kwalificatie als tweede, waar hij na 53 rondjes op Suzuka ook uiteindelijk finishte. De Red Bull Racing-coureur kijkt terug op een goed weekend in Japan, zowel voor hemzelf als voor het hele team.

Na een ijzersterke kwalificatie op zaterdag, waar Sergio Perez binnen een tiende van teamgenoot Max Verstappen wist te komen, was een tweede plaats ook tijdens de race uiteindelijk het maximaal haalbare voor de Mexicaan. De coureur finishte namelijk in niemandsland: 12.5 seconde achter zijn teamgenoot en ruim acht seconde voor op Ferrari-coureur Carlos Sainz.

Perez: 'Een goeie comeback'

Na afloop van de race in Japan verscheen Perez voor de camera van Viaplay. De Mexicaan laat weten blij te zijn met de 'comeback' van zijn team ten opzichte van Australië: "Het is zeker een goeie comeback voor het hele team (ten opzichte van Australië). Dus daar ben ik erg blij mee. Nu moeten we gelijk vooruitkijken op China, aangezien we een goed momentum te pakken hebben," aldus Perez.

'Dat was het allerbelangrijkste'

Tot slot laat Perez weten wat volgens hem het allerbelangrijkste was aan het weekend op Suzuka. De Mexicaan wijst daarbij vooral naar zijn team en laat zijn persoonlijke prestaties enigszins achter wegen.

"Als ik de kans had (om Max aan te vallen in bocht één), dan had ik dat gedaan. Het belangrijkste is echter dat we als team het maximale aantal punten hebben gescoord en dat we het momentum mee hebben. Dingen in de Formule 1 kunnen snel veranderen binnen een jaar. Het is daarom belangrijk dat we elk weekend alle mogelijke punten pakken. Natuurlijk wil ik winnen en daar ga ik zeker voor pushen. Het belangrijkste is echter een 1-2 voor het team."

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk