Perez ziet Leclerc P2 kapen in laatste ronde: 'kon niet losbreken'

Perez ziet Leclerc P2 kapen in laatste ronde: 'kon niet losbreken'

door Michael Janiec

Sergio Perez heeft weliswaar de tweede plek in de WK-stand zekergesteld. Ook dit keer kende zijn resultaat een bitterzoete nasmaak: Charles Leclerc kon de Mexicaanse Red Bull-coureur in de allerlaatste ronde piepelen voor P2. Dit is wat Checo meldde na de Grand Prix van Las Vegas.

Sergio Perez blikt terug op bewogen ontknoping in Las Vegas

“Het was een heel moeilijke race met veel schade aan de voorvleugel. We vielen daardoor naar achteren terug, maar pikten ze daarna één voor één op. De safetycar bracht ons terug in de race gelukkig”, vertelt Perez aan interviewer David Coulthard.

Perez startte buiten de top-tien, maar kwam al snel bij de kop uit, nadat meerdere coureurs eerder de pits op zochten. Even leidde Checo zelfs, maar kon vervolgens niet losbreken van Leclerc: “Ik haalde Charles in, maar miste de snelheid op rechte stukken. Toen zat Max er alweer bij en het viel niet echt mee met de toegenomen windkracht.”

Over die pijnlijke inhaalactie in de laatste ronde is Checo redelijk kort van stof: “Ik kon Charles uiteindelijk niet achter mij houden in bocht zeven.”

Ook Perez is het tenslotte eens - de GP van Las Vegas maakte een hoop goed qua echt racen: “Ja, deze race heeft geleverd. Het was goed racen en je kon niet zo gemakkelijk losbreken.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk