Perez op matje geroepen door FIA na onsportieve uitspraken

Perez op matje geroepen door FIA na onsportieve uitspraken

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Sergio Perez, moet zich melden bij de FIA voor onsportieve uitspraken die de Mexicaan maakte over de boordradio richting de wedstrijdleiding na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Het gaat allemaal over de GP van Abu Dhabi, waar Sergio Perez en McLaren-coureur Lando Norris contact maakten in rondje 47. Het incident vond zich plaats aan het einde van het lange rechte stuk achterop het circuit, bij het aanremmen van bocht zes. Perez zat aan de binnenkant, Norris aan de buitenkant. Perez schoot iets door, waardoor de twee mannen contact maakten. Als gevolg sneed Norris de chicane af die daarna volgde, en bleef op die manier voor Perez.

Perez bestraft voor botsing met Norris 

De stewards waren echter niet blij de actie van de Mexicaan, waardoor de zojuist genoemde een tijdstraf van vijf seconde kreeg. De Red Bull-coureur kwam als tweede over de streep, maar werd door zijn tijdstraf van vijf seconde teruggezet naar de vierde plaats. Hierdoor liep Perez het podium mis, en kon de bittere rivaal uit 2021, Mercedes, uiteindelijk de tweede plaats in het constructeurskampioenschap veilig stellen.

Perez moet zich meldden bij FIA na onsportieve uitspraken 

Of Perez zelf kon leven met zijn straf? Absoluut niet. De Mexicaan was woedend, en hield flink uit over de boordradio na afloop van de race. Dit is was de Red Bull-coureur riep tegen zijn engineer aan het adres van de wedstrijdleiding.

"De stewards zijn een lachertje, man. Ik kan het niet geloven. Ze zijn heel het jaar al slecht geweest, maar dit is een grap. Dat was echt een grap." 

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

Als gevolg van deze woorden, moet de Mexicaan zich melden bij de FIA. Het gaat om een vermeende overtreding van de Internationale Sportcode. Daarbij heeft Perez "wangedrag laten zien ten opzichte van licentiehouders, officials, functionarissen en personeelsleden van de FIA."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk