Perez tevreden na tweede plaats in Japan: 'Goed momentum te pakken'

Perez tevreden na tweede plaats in Japan: 'Goed momentum te pakken'

door Jarlo

Sergio Perez kwam tijdens de Grand Prix van Japan als tweede over de streep. De Mexicaan startte als tweede, waar hij na 53 rondjes op Suzuka ook uiteindelijk finishte. De Red Bull Racing-coureur kijkt terug op een goed weekend, zowel voor hemzelf als voor het team.

Na een sterke kwalificatie op zaterdag, was een tweede plaats ook tijdens de race het maximaal haalbare voor Sergio Perez.

De Mexicaan finishte uiteindelijk 12.5 seconde achter Max Verstappen en een ruime acht seconde voor op Carlos Sainz.

Perez: 'Een goed weekend voor het team'

Een stabiel Formule 1-weekend voor Perez waar weinig op aan te merken valt. Een hoop succesvolle inhaalacties gedurende de race en daarnaast het gewenste teamresultaat binnengesleept voor zijn renstal.

Niet geheel verrassend verscheen er een tevreden Perez na afloop van de race voor de camera van Mark Webber. Wel kaart de Mexicaan een aantal problemen aan gedurende de race.

"Het was een goed weekend voor het team. Het was met de herstart lastig, aangezien je je focus moest bewaren voor een lange periode. Dat ging uiteindelijk gelukkig goed. Mijn tweede start was beter dan mijn eerste, maar helaas niet goed genoeg om Max (Verstappen) te pakken. Ik denk dat we in de eerste stint de prijs hebben betaald, aangezien we er iets naast zaten met de balans. Daardoor was de bandenslijtage hoger en moesten we eerder naar binnen. Daardoor werden we bij de eerste pitstop ook ingehaald door Lando (Norris). En daardoor moest ik ook weer meer vragen van de medium band. Daarna was ik op de harde band sneller en comfortabeler. Vooral die eerste stint deed mij echter de das om."

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

'Zitten in een goed momentum'

Perez sloot af met hoopgevende woorden. De man uit Guadalajara zegt dat hij het momentum te pakken heeft en daardoor al reikhalzend uitkijkt naar de volgende race in China: "We zitten in een goed momentum. Vorig jaar had ik op Suzuka mijn slechtste weekend van het jaar. Als we op plekken zoals hier goed voor de dag kunnen komen, kunnen we dat overal. Het was zeker een goed weekend," aldus Perez.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk