Perez in zak en as na vijfde vroege kwalificatie-uitschakeling: 'Wordt weer lastig, maar we gaan voor punten'

Perez in zak en as na vijfde vroege kwalificatie-uitschakeling: 'Wordt weer lastig, maar we gaan voor punten'

door Michael Janiec

Sergio Perez is er voor de vijfde keer niet in geslaagd in 2023 om door te stoten naar Q3 van de kwalificatie. De kwali van de Britse Grand Prix is het volgende hoofdstuk in dit terugkomende drama. Een moeilijk kijkende Perez probeert nog enig vertrouwen te putten uit het vizier op zondag richten, maar gemakkelijk wordt het niet, zegt de Mexicaanse Red Bull-coureur.

Perez vangt Britse GP vanaf P16 en vestigt hoop op zoveel mogelijk punten

Sprekend voor de Viaplay-camera is de teleurstelling van Checo dan ook logischerwijs groot: "Het zal moeilijk worden om door het veld te komen, maar we gaan ons stinkende best doen", klinkt zijn eerste reactie.

Bij doorvragen over het feit dat Q3 halen voor de vijfde keer niet is gelukt in 2023, verklaart Perez het volgende: "Het is de beweging die ik met de auto ervaar in zulke omstandigheden en daar heb ik moeite mee. Heel jammer vandaag. Het was een degelijke vrijdag en ik moet naar zondag vooruitkijken en zoveel mogelijk punten zien te scoren", aldus de Red Bull-coureur, die het weer moet gaan proberen vanaf P16 op Silverstone deze Grand Prix.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk