Verstappen dolblij met pole op spekglad Silverstone: 'Maar ook heel mooi voor McLaren!'

Verstappen dolblij met pole op spekglad Silverstone: 'Maar ook heel mooi voor McLaren!'

door Michael Janiec

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen wist wederom een ijzersterke ronde eruit te persen in Q3 van de kwalificatie van Britse F1 Grand Prix. Het scheelde uiteindelijk niet veel met de McLaren-coureurs, maar dat maakt deze pole position des te mooier, volgens de titelverdediger. Dit is wat de tweevoudig wereldkampioen direct te melden had na deze enerverende kwalificatie op Silverstone.

Max Verstappen spreekt van 'knotsgekke' kwalificatie op Silverstone na zevende pole in 2023

De interview-ronde na de kwali wordt afgetrapt met de pole sitter aan het woord: "Ja, dankjewel", antwoordt Verstappen op de felicitatie. "Het is een gekke kwalificatie geweest. Hectisch en glad, maar we hebben onze ronden geklokt. In Q3 was in verbaasd om ze te zien hier, maar heel mooi voor McLaren om erbij te zitten, gefeliciteerd. En ik ben heel blij met mijn pole."

De spanningsboog werd tijdens deze kwalificatie verder opgevoerd door een opdrogend circuit. Verstappen hield zijn hoofd koel te midden van de omstandigheden en wist dat de RB19 meer dan voldoende snelheid zou bieden: "Vooral Q1 en Q2 waren best lastig. Er waren een paar natte plekken, maar we hadden een snelle auto en hielden wat marge. Het gat was niet zo groot uiteindelijk, maar een geweldige dag voor ons en ik kijkt uit naar morgen", aldus Max Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk