Piastri kan niet stoppen met lachen na P3-kwalificatie: 'Kan team niet vaak genoeg bedanken!'

Piastri kan niet stoppen met lachen na P3-kwalificatie: 'Kan team niet vaak genoeg bedanken!'

door Michael Janiec

McLaren-coureur Oscar Piastri imponeert weer met een knappe P3 bij de kwalificatie van de Britse Grand Prix. Het beste kwalificatieresultaat van het team uit Woking is daarmee een feit: ook Lando Norris scoorde optimaal met een P2 op Silverstone. De Australische debutant kan zijn geluk niet op en is zeer dankbaar voor een 'raket van een auto'.

Piastri maakt McLaren-feest op Silverstone compleet met P3: 'Geweldig als je ziet waar wij aan begin seizoen stonden'

De jonge Piastri is verbaasd en ook dolgelukkig. Dit is wat het betekent om een F1-coureur te zijn én ook nog eens een bijzondere: "Heel erg blij, wat een kwalificatie. De auto was een raket in Q2 en Q3. Het voelde alsof ik een goede ronde in elkaar zette. Het is een geweldig resultaat hier en nu proberen om daar te blijven tijdens de race morgen."

McLaren weet zich terug te vechten telkens, een terugkomend thema in de raceweekenden. Op de zaterdag komt het dan wel samen na een lastige vrijdag, zo ook op Silverstone: "We hadden een lastige dag gisteren, maar we waren sneller dan het toen leek. Het was lastig om de auto in juiste balans te krijgen. Maar we hebben het top gedaan vandaag. Barcelona en Monaco ging het ook ongeveer zo, dus om dit voor elkaar te krijgen in Q3 is een mega-resultaat."

Tot slot nog de dankbaarheid richting McLaren die dit mega-talent van Alpine wist te kapen en nu dat vertrouwen uitbetaald ziet worden: "De nieuwe updates werken goed en ik kan het team niet genoeg bedanken als je kijkt naar waar wij stonden aan het begin van seizoen en dus nu", aldus McLaren-coureur Oscar Piastri.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk