Piastri heeft goed naar Webber geluisterd: 'Immense verantwoordelijkheid'

Piastri heeft goed naar Webber geluisterd: 'Immense verantwoordelijkheid'

door Matthijs Bos

De nog jonge Oscar Piastri begint dit jaar aan zijn eerste Formule 1 seizoen. Piastri neemt de plek bij het F1-team McLaren over van zijn landgenoot Daniel Ricciardo. Waar Piastri in 2022 nog naast een plekje bij Alpine greep, heeft hij nu zijn vaste zitje gevonden.

Gaat Oscar Piastri na eerdere successen ook bij McLaren winnen? 

Oscar Piastri maakt een nogal opmerkelijke ontwikkeling door. Hij won namelijk de Formule 3 en de Formule 2 allebei in zijn eerste seizoen. Een prestatie die tot nu toe alleen door Charles Lecrerc (Ferrari) en George Russell (Mercedes) is geëvenaard. Door de eerdere successen heeft oud F1-coureur Mark Webber de jonge coureur gewaarschuwd, hij vertelt hem de Formule 1 niet te onderschatten.

Piastri komt bij McLaren naast Lando Norris te rijden, geen onervaren coureur. En door eerdere grote successen staat er toch wel druk op Piastri.

Piastri bewust van grote verantwoordelijkheid

Zelf ziet hij ook dat het geen makkie wordt, in een interview met Motorsport.com zegt hij: “Ik denk dat het een grote verantwoordelijkheid is om één van de twee coureurs te zijn in een team van 700 of 800 mensen, zoals we hier hebben. Dus ik denk dat dat een beetje een verschil is, en Mark [Webber], Andrea [Stella] en Zak [Brown] ook, ik wil niet zeggen een kleine 'reminder', maar ze herinnerden me aan de verantwoordelijkheid die ik heb, en de impact die ik kan hebben op de motivatie en de productiviteit van het team.”

Piastri heeft vertrouwen in volgend seizoen, door zijn eerdere successen bij verschillende teams denkt hij dat ook dit seizoen hem prima afgaat. Of dat echt zo is, gaan we zien bij de opening van het seizoen in Bahrein.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk