Plottwist Ajax-drama: 'directeur Dutch GP mogelijke vervanger Alex Kroes'

Plottwist Ajax-drama: 'directeur Dutch GP mogelijke vervanger Alex Kroes'

door Ayla Huiberts

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Alex Kroes, algemeen directeur van Ajax, werd geschorst wegens het handelen in aandelen met voorkennis. Hij raakt daardoor zijn baan ook kwijt. Maar er staan al mogelijke opvolgers in de rij om zijn positie over te nemen. Eén daarvan is de algemeen directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk.

Kroes begon pas halverwege maart bij de Amsterdamse voetbalclub. Binnenkort zal hij zijn spullen moeten pakken en vertrekken, wat betekent dat er een vacature openstaat.

Enkele bronnen melden dat Ajax het voor het kiezen heeft, het voetbalteam heeft een aantal opties als het gaat om opvolgers.

Concurrentie voor Van Overdijk

Robert van Overdijk is de topman van zowel Circuit Zandvoort als de Dutch Grand Prix. De Nederlander werkt al ruim vijf jaar als algemeen directeur voor dit project en kan binnenkort mogelijk een nieuwe titel aan zijn CV toevoegen.

Naast Van Overdijk, worden ook twee andere namen genoemd. Commercieel directeur Menno Geelen heeft na meer dan tien jaar zijn weg wel gevonden binnen de club en het lijkt erop Ajax interesse heeft om daarvan te profiteren. Ten slotte wordt ook de voormalige directeur van de KNVB, Bert van Oostveen, geassocieerd met de openstaande positie.

AZ of Ajax?

Mocht Ajax daadwerkelijk interesse hebben in Van Overdijk, dan zal hij kunnen kiezen uit twee voetbalclubs. De DGP-kopman zou namelijk de potentiële opvolger kunnen zijn van de algemeen directeur van AZ. Oud-honkballer Robert Eenhoorn, die momenteel algemeen directeur is, zal aan het einde van 2024 vertrekken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk