Ferrari getipt voor WK-zege: 'Red Bull Racing met maar één auto vooraan'

Ferrari getipt voor WK-zege: 'Red Bull Racing met maar één auto vooraan'

door Ayla Huiberts

De meerderheid verwacht dat Max Verstappen ook dit jaar het wereldkampioenschap in zijn zak steekt. Toch wordt de druk ietwat opgevoerd bij Red Bull Racing, want Ferrari komt steeds dichterbij. Voormalig Formule 1-coureur René Arnoux denkt dat er dit jaar mogelijk een opening gaat komen voor de Italiaanse renstal. De interne onrust bij Red Bull biedt namelijk kansen.

In 2023 reed Red Bull een fantastisch consistent en dominant seizoen. Het team won op één race na (Singapore GP) iedere Grand Prix.

Ferrari moest enigszins op gang komen, maar na de 1-2 finish in Melbourne is het duidelijk dat zij degenen zijn die de formatie uit Milton Keynes moeten uitdagen.

Ferrari kan slag slaan

Red Bull blijft nog altijd de maatstaf, maar Arnoux stelt dat zijn voormalige team het gat naar de koploper kan verkleinen. Beide coureurs zijn topfit en dit zal werken in hun voordeel. De oud-coureur denkt dat Ferrari in een goede positie zit om te strijden voor zowel de constructeurs- als de wereldtitel.

“Red Bull heeft namelijk maar één auto vooraan, want Pérez verdwijnt vaak. Hij opereert niet op een heel hoog niveau. Ik denk zelfs dat als Ferrari dit seizoen geen grote problemen krijgt, men bijna een betere kans heeft dan Red Bull.”

René Arnoux - Voormalig Formule 1-coureur

Volgens Arnoux is Verstappen dus de broodwinner van de Oostenrijkse renstal. Daarnaast kampt het team al zo’n twee maanden met veel rumoerigheid. Teambaas Christian Horner bevindt zich in een controversiële zaak, waardoor het team intern minder sterk is. Volgens de Fransman zou dit een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties.

'Red Bull moet zaakjes op orde krijgen'

Ondanks dat Ferrari profijt kan hebben van de machtsstrijd van hun rivaal, vindt Arnoux dat niet eerlijk. De Fransman wil dat de twee een waardig gevecht met elkaar aangaan en dat aan het eind van het seizoen bewezen wordt wie de beste is:“Ik ben voor Ferrari, maar ik hoop eerst en vooral dat de puinhoop en het gekonkel bij Red Bull voorbij is, want ik wil een echt duel zien. Ik wil niet at Ferrari ze verslaat vanwege dat soort dingen. Als Carlos Sainz zo doorgaat, denk ik dat hij snel meer overwinningen kan pakken en als hij meer overwinningen pakt, zie ik niet in waarom hij niet voor het kampioenschap zou kunnen gaan.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk