Tien jaar na tragedie: Ralf Schumacher openhartig over 'mentor' Michael

Tien jaar na tragedie: Ralf Schumacher openhartig over 'mentor' Michael

door Michael Janiec

Ralf Schumacher, de jongere broer van Formule 1-legende Michael Schumacher, heeft zich openlijk uitgelaten over zijn relatie met zijn broer en de blijvende impact van zijn ongeluk tien jaar geleden.

Ralf Schumacher haalt herinneringen op aan 'mentor' Michael

In een gesprek met de Duitse krant Bild, beschreef Ralf Michael als een 'mentor' en 'coach' die een cruciale rol speelde in zijn eigen racecarrière: "Waar zou ik vandaan zijn gekomen?", vroeg Ralf zich af, nadenkend over zijn vroege leven in de kartsport. "Je moet bepaalde dingen hebben, zoals relaties en geld, en dat was ongelooflijk nuttig, vooral met Willi Weber. En ik ben ze allebei eeuwig dankbaar", concludeerde de Duitser.

Terugkijkend op hun gedeelde passie voor motorsport, herinnert Ralf zich met liefde het racen naast zijn broer en het oefenen van inhaalmanoeuvres: "Als je bedenkt waar ons verhaal begon: op een kartbaan met onze ouders samen op naar de F1. Wat we hebben mogen meemaken was ongelooflijk."

Ralf erkende ook de diepe impact van Michael's tragische ongeluk op hun familie. Hoewel hij geen specifieke details over Michael's toestand vrijgaf, uitte Ralf zijn diepe verdriet en verlangen naar de "Michael van vroeger".

"Die dag bracht veel ongeluk", zei hij, "dit lot heeft onze familie veranderd."

Ondanks de uitdagingen prees Ralf de veerkracht van zijn gezin, vooral van zijn vrouw Corinna en hun kinderen Mick en Gina. "Met de kinderen ging het beter dan menigeen had kunnen hopen", verklaarde de voormalig Formule 1-piloot, waarbij hij Mick's recente overstap naar het World Endurance Championship (WEC) met Alpine F1 benadrukte.

De F1-carrière van Ralf Schumacher duurde meer dan tien jaar met 180 Grands Prix-starts en zes overwinningen. Zijn laatste overwinning kwam in 2003 tijdens de Grand Prix van Frankrijk, terwijl zijn broer Michael als derde eindigde.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk