Raymond Vermeulen, manager Max Verstappen, heeft slecht nieuws voor rivalen

Raymond Vermeulen, manager Max Verstappen, heeft slecht nieuws voor rivalen

door Michael Janiec

De manager van Max Verstappen, Raymond Vermeulen, heeft zijn licht laten schijnen op de samenwerking met Red Bull Racing. Zo geeft de manager van de drievoudig wereldkampioen een verklaring over de langdurige samenwerking met de energiedrankjesfabrikant. Volgens hem is het daarbij zo goed als uitgesloten dat Verstappen nog namens een ander F1-team in actie zal komen in de toekomst.

Never change a winning team… een gezegde waar zij bij het management van Verstappen wel raad mee weten. Ook Raymond Vermeulen is er sinds het begin bij. Inmiddels al meer dan tien jaar.

Vermeulen is ook verantwoordelijk over het merk ‘Verstappen’ en heeft inmiddels een team van meer dan twintig man onder zich om daarbij te helpen.

Vermeulen zegt dat Verstappen voorlopig nergens anders kijkt

In een recent interview namens de website van de drievoudig wereldkampioen krijgt Vermeulen de vraag of er twijfels bestonden over het bijtekenen tot en met 2028 door Max: "Nee, nee. Je ziet de gedrevenheid in alles terug, of je nu in de fabriek komt of bij Red Bull bij de blikkenafdeling. Bij dit team is er geen politiek. Ze willen maar één ding: winnen. En met de Verstappens is dat toevallig waar het allemaal om draait. Dus die match is er. Maar Red Bull moet wel de middelen hebben om het te doen. Daarom is het ook begonnen met een eigen motorenprogramma", verklaart de manager.

Die gedrevenheid en toewijding bij Red Bull was reden genoeg om een meerjarige deal te beklinken: "Dat is natuurlijk een statement naar de buitenwereld. Zo van: hallo, jongens, wij zijn hier om te winnen. En dus bouwen ze nu gewoon hun eigen motor. Ja, waar hebben we het over? Als een energiedrankmerk zijn eigen motor bouwt, denk ik dat dat een statement is. Dat was voor ons nog een indicator dat we bij de juiste club zitten."

‘Pas in 2028 naar toekomst kijken’

Het is geen geheim dat concurrenten, zoals Ferrari en Mercedes, bereid zijn diep in de buidel te tasten voor de diensten van de Nederlander. Op de vraag of er interesse is van andere teams - daar gaat Vermeulen dus niet eens op in: "Waarom zou Max in deze situatie nu een overstap maken? Daar zijn we niet in geïnteresseerd. Maar het is een kleine wereld, alles en iedereen praat met elkaar en we hebben een verbintenis tot 2028. En zoals je ziet zit Max in de rol van zijn leven, we rijden zonder druk. Teamgenoten? Maakt niet uit: iedereen krijgt evenveel materiaal. En iedereen is vrij om Max te verslaan, toch?"

Geen redenen om ergens anders te kijken, Vermeulen zet de deur nog op een kier wat de toekomst na Red Bull betreft, maar ziet Max Verstappen evengoed zijn hele F1-carrière bij het team uitrijden: "Laten we eerst vooruitkijken als het 2028 is. Misschien is Max dan de eerste coureur die bij een team start en stopt. Dat zou een ander Verstappen-verhaal kunnen zijn...", aldus de manager van Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk