Red Bull: ‘onze grootste troef helpt amper in Monaco’

Red Bull: ‘onze grootste troef helpt amper in Monaco’

Helmut Marko, een sleutelfiguur bij Red Bull, heeft gewaarschuwd dat de komende Formule 1 Grand Prix van Monaco mogelijk de RB19 minder ligt,, waardoor rivalen kansen krijgen. Ondanks Red Bulls dominante start van het seizoen, verwacht Marko een veeleisender weekend in de straten van Monte Carlo.

Helmut Marko tempert verwachtingen vooraf aan GP van Monaco

Red Bull heeft momenteel een ruime voorsprong van 122 punten op Aston Martin in het constructeurskampioenschap, maar Marko denkt dat het team in Monaco wel eens voor uitdagingen zou kunnen komen te staan.

In een interview met het Duitse Motorsport-Magazin verklaart hij: "We kunnen in Monaco niet op onze sterke punten spelen." Marko vertelt dat de aard van het circuit, waar de voorligger het tempo dicteert en bandenslijtage minder invloed heeft, de gebruikelijke voordelen van Red Bull tenietdoet - met name het snelheidsvoordeel op rechte stukken.

Marko erkent ook de potentiële kracht van Ferrari in Monaco, ondanks hun strijd om het tempo van Red Bull gedurende het seizoen te evenaren: "Wat we tot nu toe hebben gezien, is dat Ferrari soms sneller is dan Red Bull in de langzame bochten. Het wordt spannend. We zullen zien."

Toch benadrukt Marko het belang van een sterke kwalificatie, omdat die beslissend zou kunnen zijn.

Naast Ferrari noemt de Oostenrijker ook Fernando Alonso van Aston Martin als een potentiële kanshebber in de race. De teamadviseur prijst de consistente prestaties van Alonso: "Alonso is altijd goed. De handicap van het gebrek aan topsnelheid doet er niet toe in Monte Carlo. En als ze een goed weekend hebben, waarin ze meteen vooraan staan in de kwalificatie, is hij zeker een kandidaat."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk