Kersverse Red Bull-junior Enzo Fittipaldi herstelde van hersenoperatie na crash

Kersverse Red Bull-junior Enzo Fittipaldi herstelde van hersenoperatie na crash

door Cas Zeeman

Reservecoureur van Haas Pietro Fittipaldi heeft een bijzondere onthulling gedaan over zijn broer Enzo. Vlak voor aanvang van het 2022-seizoen, moest Enzo een hersenoperatie ondergaan naar aanleiding van zijn zware crash in de Formule 2 aan het eind van vorig seizoen in Jeddah.

Fittipaldi crasht zwaar tijdens race in Jeddah in 2021

Fittipaldi raakte aan het eind van 2021 gewond in Jeddah, toen hij met G-kracht 72 achterop de stilstaande ART-auto van Theo Pourchaire botste. Beide coureurs werden bevrijd door medisch personeel en per ambulance en helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Hij brak onder andere zijn hielbeen. Pourchaire bleek al snel ongedeerd, maar Fittipaldi diende laatste race van het seizoen aan zich voorbij te laten gaan.

Nu blijkt dat Fittipaldi volgens zijn broer ook een hersenoperatie moest ondergaan wegens een "zeer ernstige hersenbloeding". Pietro en Enzo zijn tevens kleinzoons van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

Enzo Fittipaldi actief in Formule 2

Aan het begin van het 2022-seizoen bleek Fittipaldi zonder complicaties te zijn hersteld. Fittipaldi stelde met zijn team Charouz de zesde plaats in het kampioenschap veilig. Des te knapper na zo'n crash vorig jaar, vindt ook zijn broer.

"Enzo doet het geweldig dit jaar. Hij heeft vorig jaar een vreselijk ongeluk gehad waarbij zijn hiel verbrijzeld is, maar bij thuiskomst bleek hij ook een ernstige hersenbloeding te hebben. Er diende gelijk een hersenoperatie uitgevoerd te worden. Aan het begin van het seizoen dachten we dat hij niet meer terug zou komen. Het ging daarna goed met hem, maar hij kwam terug met een niet volledig hersteld bot. Het ging niet zoals het team wilde, maar ze deden het behoorlijk goed en ik ben ontzettend blij voor hem."

Pietro Fittipaldi over zijn broer Enzo

Enzo Fittipaldi's prestaties hebben ook de aandacht getrokken van Red Bull. In Brazilië werd bekend dat hij de eerste toevoeging is aan de 2023-selectie. Hij zal onderdeel worden van het junioren-team en volgend jaar wederom actief zijn in de Formule 2 bij het team van Carlin ter vervanging van Liam Lawson, die naar Super Formula verhuist.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk