‘Red Bull Racing  kan domineren totdat mensen er ziek van worden’

‘Red Bull Racing kan domineren totdat mensen er ziek van worden’

door Michael

Als het aan voormalig F1-coureur Vitaly Petrov ligt, dan heeft Red Bull Racing alles in huis om de komende jaren ook dominant te blijven. Zo gunstig zou de positie zijn van het F1-team van Max Verstappen tegenwoordig.

Volgens de Rus dé trend voor komende jaren: Red Bull Racing wint achtereen F1-kampioenschappen. Zo onthult hij in gesprek met Sport Express.

‘Waarom niet?’

"Waarom niet? Red Bull heeft de middelen. Het is een geweldig team met geweldige professionals en ze hebben veel geld. Ze weten precies wat ze willen en hoe ze te werk moeten gaan.”

Vitaly Petrov

Het zou zitten in de manier waarop Red Bull Racing de overstap naar de nieuwe reglementen maakte in 2022; dat de omschakeling naar de nieuwe reglementen zo naadloos verliep in vergelijking met andere teams.

Met de late ontwikkelingsoorlog van 2021 in het achterhoofd - wetende waar Mercedes daarna geëindigd is in 2022 - bewijst het succes eveneens een behoorlijk incasseringsvermogen.

Red Bull Racing kan domineren totdat mensen er ziek van worden

De eerste Russische fulltime F1-coureur wijst ook naar de samenwerking met Honda. De input van de Japanners heeft zeker bijgedragen aan het resultaat van Red Bull: "Wanneer een team samenwerkt met een specifieke autofabrikant, heeft dat team zijn eigen unieke ontwikkelingen. Dat is een groot voordeel, maar het betekent niet dat de andere teams geen kans maken."

Petrov is optimistisch dat Red Bull Racing voor iets bijzonders kan zorgen de komende seizoenen, maar weet dat daar ook weer een grens aan zit uiteindelijk: "Iedereen had kritiek op Mercedes. En als Red Bull een paar jaar op rij het constructeurskampioenschap wint, dan zal er over die dominantie gesproken worden. 'We zijn Red Bull beu, tijd voor een ander'. Fans en journalisten veranderen wat dat betreft nooit, maar dat is begrijpelijk. Mensen hebben behoefte aan emoties en een show. Dat is waar sport om draait."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk